lone kristine

www.lonekristine.blogg.no

Endelig ettåring! 08.08.2016

Hipp hurra for verdens vakreste ettåring! I dag er det ett helt år siden Aron kom til verden og det er så rart å tenke på alt som har skjedd i løpet av hans første år. Det finnes virkelig ikke noe mer fantastisk enn å være mamma til en så fantastisk gutt. Selv om dette året på mange måter har flydd avgårde, så har det vært fylt med så utrolig mye mer enn jeg kunne se for meg. 

På denne tiden for ett år siden ventet vi veldig på å møte den nye verdensborgeren. Arret på magen vil alltid minne meg om denne dagen og jeg kommer aldri til å glemme følelsen av å se den lille gullgutten for første gang. Så mye glede og kjærlighet. Så mange tårer. Så mange tanker. Selv om det bare er ett år siden føles det allerede som om det ligger en liten evighet tilbake i tid. Det er så mye man glemmer, men det er heldigvis mye som blir husket også. Bilder og ord vil hjelpe oss å huske i lang tid framover, og det er jeg så glad for. 

Før lille ble født var jeg veldig usikker på det å skulle bli guttemamma, for hva betydde det, sånn egentlig? Jeg vet jo alt om dukker og kjoler, men hvordan i all verden skal jeg kunne vise interesse for biler og gravemaskiner? Heldigvis har det gått helt fint til nå og jeg stortrives som guttemamma, tenk så mye moro vi kommer til å ha! Nå kunne jeg ikke tenke meg noe annet enn å være mamma til denne lille karen og jeg er helt sikker på at det er mange mammaer og pappaer som kjenner seg igjen. Vi vokser sammen med barna våre, og det er det som er så fint. 

Bursdagsgutten sovnet før halv syv, helt utslitt etter sin første bursdag. Han har blitt feiret så fint i barnehagen og smilte som en sol da jeg hentet han tidligere i dag. Vi feiret med venner og familie to helger på rad, så i dag har vi bare slappet av hjemme med pannekaker til middag og masse kos. Tenk at vi har en ettåring i hus! 

Den første feiringen 29.07.2016

I morgen er det duket for den første feiringen av verdens flotteste ettåring!

Forberedelsene til morgendagens familiebursdag er i full gang og jeg tok meg en skikkelig runde hos Søstrene Grene her om dagen. De har jo så mye fint og det er på ingen måte umulig å lage en flott bursdag uten å bruke en formue. Barnebursdagen neste helg er nesten i boks den også, jeg vant jo så mye fint fra Sprell til bursdagsfeiringen for en tid tilbake! Hvis ikke hadde jeg nok gått for det samme fra Søstrene Grene begge gangene, eventuelt fått tak i noe med Vennebyen til en av feiringene. Vennebyen er den absolutte favoritten om dagen og han danser med når vi spiller sangene fra serien. Haha, lille søtnos!

Et lite utvalg av det som skal brukes i morgen. Jeg både tror og håper dette blir en fin feiring av hans første år, det viktigste er jo at vi alle er samlet! Nå gjenstår det bare å lime alt på krona, henge opp pomponger, rydde, støvsuge, vaske og alt annet som må gjøres før huset fylles med gjester. Jeg gleder meg så masse til å se ansiktet hans når han får åpne gaver og spise kake selv, toppen av lykke for en liten pjokk som elsker pakker og som så vidt har smakt kake et par ganger tidligere. Det er bare bursdag en gang i året og da er det virkelig lov å kose seg, selv for de aller minste.

Nei, nå skal jeg ordne litt mer her før jeg tar kvelden tidlig. Tenkt at lille blir barnehagegutt på mandag og ettåring en uke senere! Hvor blir tiden av?

10 tegn på at du har småbarn i huset 29.07.2016

Du vet du har småbarn i huset når...

- TV'n er full av fingermerker

- huset aldri er ryddig

- du faktisk blir ødelagt av en natt med sammenhengende søvn

- du finner duploklosser OVERALT

- det har blitt en daglig greie å tråkke på de fargerike klossene som ligger strødd rundt (gjør bare sånn passe vondt, liksom..)

- dusjen har blitt overtatt av en krokodille og fargerike "dusjklistremerker"

- de eneste sangene du nynner på er fra Fantorangen og Vennebyen

- middagen som oftest nytes kald

- du lurer på hvordan DEN havnet DER

- det blir stadig mindre pynt i vinduene

Det begynner å bli ganske tydelig at vi ikke lenger har en baby, men heller en superaktiv ettåring som skal oppdage og utforske alt mulig rart. Selvfølgelig er det bare flott at han er så nysgjerrig, men det kan til tider bli litt i overkant slitsomt. Lille apekatten!

Jeg regner med at det er flere som kjenner seg igjen? Hvilke punkter vil du legge til, eller eventuelt ta bort?

Om å sette ting i perspektiv 21.06.2016

Noen dager er man litt mer sliten enn andre, i går var en sånn dag. Samtidig lurer jeg på om jeg har lov til å klage, det er jo så mange som har det vanskeligere enn oss?

Å være småbarnsmor er ikke bare bare, i hvert fall ikke når det er første gang og alt er nytt. Det er mye som skal læres og oppleves, jeg er helt sikker på at jeg lærer noe nytt hver eneste dag. Selv om vi alltid har vært veldig klare på hvordan vi ønsker å ha det her hjemme, kommer det dager hvor alt bare faller i grus. Heldigvis betyr det bare at vi er så heldige at vi får oppleve både oppturer og nedturer, og at nedturene kanskje ikke er så ille i det store og det hele. Samtidig kan det føles ille nok der og da.

Jeg tror det er viktig at vi som småbarnsforeldre tar et skritt tilbake og ser på hvordan vi egentlig har det. For alt i alt er det ikke så håpløst som det kan føles som i perioder. Ja, han er i full aktivitet og sliter ut mamma og pappa som må fly etter hele tiden. Ja, han har dager hvor det er en kamp å få til dagens andre lur som MÅ til for at kvelden skal bli levelig. Ja, han fløy rett på trynet her om dagen og kommer til å gi oss hjerteinfarkt en eller annen dag. Ja, han har dager hvor det er uinteressant å tygge og heller setter brødskiva i halsen. Men vet du hva? Han er sunn og frisk. Han er sprudlende og glad. Han er aktiv og nysgjerrig. Han er akkurat slik han skal.

Noen ganger tenker jeg at jeg ikke har lov til å klage, det er tross alt mange andre som har det verre enn oss. Men samtidig er det viktig å tenke på at dette er vår hverdag og vår virkelighet, vi kan ikke sette våre utfordringer opp mot hvordan alle andre har det. Det er jo nettopp det som er så fint, at vi lever forskjellige liv som de individene vi er. Alle har lov til å føle seg utilstrekkelig og være sliten, samtidig har du lov til å kjenne på gleden ved at ting går din vei. Motgang og medgang føles forskjellige for oss alle sammen, vi må tillate oss å sette pris på ulikhetene våre. For det er jo det som gjør livet så fantastisk, er det ikke?

Rett på snørra 20.06.2016

I går kom dagen vi har ventet på: A gikk rett på snørra og fikk sin første skade.

Han sitter aldri i ro og er overalt hele tiden, noe som til tider kan være ganske så slitsomt for både store og små. Det er selvfølgelig bare fint og flott at han er nysgjerrig og ønsker å utforske alt rundt seg, men noen ganger går det litt unna i svingene. Ikke nok med at han krabber i racerfart, han skal også reise seg opp hele tiden. Alt fra TV-bord til stoler, skuffer og vegger fungerer utmerket som støtte og det har ikke blitt rent lite knall og fall, selv om vi er hakk i hel. I tillegg har han blitt veldig glad i å leke med DUPLO-klosser og har stort sett med seg en kloss eller to når han farter rundt. I går klarte han altså å falle rett på klossen han hadde i hånda, som resulterte i livets første kutt og strips over øyebrynet. Vi har hele tiden sagt at vi kommer til å få nok å gjøre med lille nysgjerrigper, dette er garantert ikke siste gangen han overvurderer seg selv.

Han har blitt veldig flink til å stå og har stått midt på gulvet uten støtte flere ganger, men han er på ingen måte så stødig som han tror selv. Litt knall og fall er greit, men jeg håper vi slipper unna så alt for mange skader. Har en følelse av at barnehagen ikke kommer til å ringe bare én gang for å be oss hente en liten gutt som har gått på en smell...

Nå har han heldigvis tatt seg tid til å roe ned og nyte en liten lur, og jeg lurer nesten på om jeg skal slenge meg på senga og slappe av litt jeg også. Det tar på å fly etter han hele dagen, jeg kjenner det skal bli godt å ha resten av sommeren sammen alle tre. Fra onsdag denne uken og fram til august skal vi kose oss sammen og nyte dagene før det blir full fart med jobb og barnehage til høsten. Tenk at vi snart har en barnehagegutt, og ikke minste en ettåring!

 

Har du også et barn som flyr på snørra en gang i mellom, eller går det stort sett stille og rolig for seg?

Ikke lenge igjen! 13.06.2016

Etter en helg som jeg rett og slett ikke vet hvor det ble av, passer det veldig fint med en rolig dag hjemme.

Plutselig var helgen over og en ny uke i gang, tiden går så fort! Neste uke er jeg faktisk ferdig med permisjonstiden og det føles helt merkelig. Heldigvis er arbeidsåret for lærere lagt opp slik at vi har avspasering og ferie når elevene har fri, derfor er det ikke fullt kjør med en gang. Jeg får enda litt tid til å kose meg hjemme med lillegutt, men resten av sommeren blir det sammen med far i huset også. Tenk at vi skal få kose oss hjemme alle tre, det blir så fint!

Selv om jeg egentlig går rett inn i avspasering er planen å bruke litt tid på jobb likevel. Til høsten blir det nye utfordringer og jeg liker dårlig å gjøre ting halvveis. Derfor skal jeg planlegge og forberede en del småting, i tillegg til å lese meg opp på litt forskjellige områder. Gode opplegg krever planlegging og jeg begynner å få en del idéer jeg håper å få tatt i bruk. Da er det bare å kjøre på litt nå, så jeg slipper å slite meg helt ut når høsten kommer. Lærerhodet må tilbake på plass og jeg kjenner det skal bli godt å tenke på annet enn bleier og klesvask hele døgnet.

Nå skal jeg roe ned på sofaen et par minutter til og nyte stillheten mens lille sover ute i vogna. Måtte han sove lenge, dagene starter nemlig rundt 05:30 for tiden.. Slitsomt for både store og små!

Snart tilbake! 07.06.2016

Når solen skinner og tiden forsvinner utendørs, kjenner jeg at skrivelysten blir litt borte. I tillegg er mini så innmari aktiv om dagen og sliter ut både små og store. En gutt som kommer til å storkose seg i barnehagen, det er helt sikkert!

En som kosa seg med vannmelon her om dagen. Se. På. De. Øya!

Ellers har jeg vært litt på jobb de siste dagene og kjenner at det skal bli godt å komme tilbake for fullt til høsten. Jeg er så heldig at jeg går rett fra permisjon og inn i avspasering, som igjen går raka vegen til ferie i juli. Ganske så greit å få barn i august når man jobber som lærer! Nå er det faktisk under to måneder til barnehagestart og i morgen er det nøyaktig to måneder til lille har sin første bursdag. Det siste året har virkelig gått unna og det er så stas å se hvordan A har utviklet seg. En aktiv skravlegutt og sjarmør som elsker oppmerksomhet og andre mennesker. Verdens flotteste gullgutt!

I morgen er det opp og hoppe tidlig igjen, klar for siste førskoledag med de søte små som begynner på skolen til høsten. Jeg har allerede funnet senga og tenkte jeg skulle slappe av litt med noen episoder av et eller annet før jeg tar kvelden. Verdens beste kjæreste kom akkurat inn med druer og flaxlodd, og jeg så for meg livet som millionær et lite øyeblikk. Men neida. Jeg kunne ikke vunnet en liten tusing, liksom? Det meste jeg har vunnet er 500kr tror jeg, men det blir jo bare borte i dragsuget.

Sånn går no dagan, men jeg håper skrivelysten finner veien tilbake snart. Jeg har så mange halvferdige innlegg om det ene og det andre som jeg gjerne skulle ha publisert, men det er en fordel å finne litt glede i å skrive de ferdig. Satser på å være back on track veldig snart!

Et lite livstegn fra frøken trøtt 05.05.2016

Endelig har jeg tid til en rask oppdatering! 

Den siste uken har rett og slett bare blitt borte, ca null søvn har en tendens til å gi den effekten. Dagene bare flyter sammen og brått er du usikker på hvilken dag eller tid på døgnet det egentlig er. Vi har vært så utrolig bortskjemt med en baby med godt sovehjerte, da blir det liksom litt ekstra slitsomt i de periodene hvor rutinene blir helt borte. Denne gangen har det vært kombinasjonen snørrete nese, hoste og tenner på vei. På det verste var jeg ute på trilletur klokken ett om natten, forhåpentligvis første og siste gang. Urolig baby som ikke blir komfortabel i noen som helst stilling er fryktelig slitsomt i lengden. 

Merkelig hvordan alt blir tilgitt så fort, han er jo så søt! Haha. Klarte faktisk å få tatt et bilde hvor det er mulig å se antydninger til tennene som er på vei opp, endelig kommer tennene hos denne gutten også. De har fortsatt ikke kommet gjennom, så vi lever i spenning og lurer på hva som venter oss i nærmeste framtid.. 

I tillegg til lite søvn, hovne øyne og alt for mange smekker, har vi også pakket og gjort oss klare til årets sydenferie! I morgen går turen til Mallorca og vi skal endelig begi oss ut på vår første familieferie. Vi er veldig spent på hvordan både reise og opphold blir for alle tre, men vi hopper i det og håper på det beste. Det har jo gått veldig fint når vi har vært på helgetur. Selv om det ikke er meldt det flotteste været er jeg helt sikker på at vi kommer til å kose oss masse. Med tanke på at det er As første tur til varmen er det helt greit at det ikke er stekende sol og varme hele tiden. Vi reiser med Ving og skal bo i en liten leilighet som heter "Happy Baby", jeg kan komme tilbake til hva det betyr en annen dag, men kort fortalt er det tilrettelagt for familier som reiser med små barn. 

Kilde

Det blir ikke feil med en uke her, kjenner jeg! Nå skal jeg straks komme meg i seng og lade opp til morgendagen. Lille har forflyttet seg rundt hele senga siden han la seg for noen timer siden, så jeg er veldig spent på hvordan natten blir. Forhåpentligvis trenger han også å ta igjen litt søvn, fingers crossed! 

Heldigvis er du så søt 29.04.2016

Jeg lurer på hvor mange timer jeg har sovet i natt, sånn egentlig?

Snart 9 måneder uten skikkelig god nattesøvn begynner å sette sine spor. For jeg er ikke trøtt på dagtid, da går det stort sett veldig fint. Problemet kommer når det er opp og hoppe for flaske en eller annen gang i løpet av natten. Opp av senga, flaske i micro, helle i melkepulver, en liten dæsj malt og riste på vei tilbake. Jeg klager ikke på å sitte i godstolen med verdens vakreste på fanget, det er jo bare kjempekost. Det som ikke er like kost er når flaska fungerer som en batterilader og den lille kroppen fylles med energi, framfor å bli døsig og klar for å sove igjen. I natt var en sånn natt.

Etter en liten evighet med turer fram og tilbake mellom soverommene for å legge ned et lite troll som skrur på lyset sitt, er det lett at det ender med tre i den store senga. Føtter og hender overalt, jeg er overbevist om at jeg kan finne bittesmå kloremerker flere steder på kroppen. Selv om det er koselig med en liten gullgutt i senga er det faktisk fryktelig slitsomt når klokka ikke er mer enn 03:30. Heldigvis for han er han så søt at det er umulig å bli skikkelig irritert. Haha!

En stykk veldig søt og veldig fornøyd gutt som koser seg i lekegrinda, så mamma får slappet av et par minutter. Han elsker å leke der og det er så deilig! Perfekt for både liten og stor. Nå er det på tide å få i seg litt frokost her, var egentlig sulten når jeg lå våken midt på natta.. Tenk at det er fredag allerede, helg er aldri feil! :D

Det var mange som tittet innom gårsdagens innlegg og jeg ser at jeg må lage flere slike i tiden framover. I kveld er det også på tide å titte innom, da kommer det et lite tips til deg som skal handle regntøy til barna og kunne tenke deg å spare litt penger! :)

Kosemorgen 26.04.2016

For første gang på mange måneder var jeg oppe og hoppet før gutta boys, så deilig!

Planen var å sette meg i favoritthjørnet i sofaen og nyte stillheten med God Morgen Norge og en kopp te. Jeg rakk faktisk å lage teen og sette meg til rette før minsten våknet, så jeg klager ikke! To netter på rad har han sovet hele natten gjennom, la oss håpe det fortsetter sånn. *bankibordet*

Det finnes jo faktisk ikke noe bedre enn en rolig morgen i sofakroken sammen med verdens beste gullgutt! I hvert fall ikke når han for en gangs skyld har tid til å sitte i ro og bare kose, det hører til sjeldenhetene. De siste dagene har han vært litt ekstra kosete og det er jo så... kost! Superkost.

I dag skal vi bruke formiddagen sammen med andre mammaer og babyer, før turen går videre til frisøren. Første frisørtimer til A, spent på hvordan det kommer til å gå! Han får luggen ned i øynene stakkar og jeg tørr virkelig ikke å ta saksa selv. Jeg vil helst at alle skal komme ut av dette med fingre og øyne i behold, så da er det best å dra til noen som vet hva de driver med.

Nei, nå får jeg gjøre meg ferdig. Merkelig hvordan alt går mye fortere etter at man har fått barn! Brått er det mulig å gå fra pysjen til ferdig ordnet og påkledd på maks ti minutter, uten stress. Flere som plutselig ble fryktelig effektive etter at de ble foreldre?

Aktiv baby, stresset mor 19.04.2016

De siste ukene har minsten blitt så ufattelig aktiv og alt i heimen er en potensiell fare. Hjelp!

Jeg er ingen fan av å oversikre huset og gjøre alle kanter myke som puter, men samtidig er det noen ting som stresser meg mer enn annet. Slik som TV-bordet, for eksempel. Med to plater som gjør det lett å reise seg opp, er det også to steder hvor haka og hodet kan slå seg halvt ihjel når balansen forsvinner. Bordet er ikke noe bedre det heller, gjett hvem som skal til IKEA til helgen? Jeg får helt angst av å se han klatre for å få tak i alt som er så forferdelig synlig rundt TV'en, selv om jeg sitter rett ved siden av, klar for å ta imot.

Selv lekegrinda begynner å bli utrygg. Det tar ca ti sekunder, maks, fra han blir plassert oppi til han står. Der står han og følger med på alt som skjer og han er så fornøyd med utsikten. Samtidig er den kjempehard når han mister balansen eller ikke helt vet hvordan han skal komme seg ned, og ender med å bare tippe bakover. Litt knall og fall er greit altså, så lenge han ikke slår seg skikkelig. Men plutselig en dag må det jo gå galt?

Det er viktig at han får utforske det som finnes i hans eget hjem, derfor er vi nødt til å gå til innkjøp av litt nytt. Jeg klager ikke, altså! Lite som slår en skikkelig shoppingrunde på IKEA. Samboeren er nok ikke helt enig, haha! Det skal nevnes at de planlagte innkjøpene har stått på ønskelisten en stund, men nå så vi oss nødt til å ta handleturen litt tidligere enn vi hadde tenkt. Ikke bare, bare med små i hus!

Tabu å bli rastløs? 14.04.2016

Når du går hjemme i permisjon får du høre fra fjern og nær hvor viktig det er å kose seg den tiden du går hjemme. Nyte hver eneste dag med det lille mirakelet. Selvfølgelig koser jeg meg og ELSKER å være mamma, men samtidig er det noe som mangler.

Jeg er vant til å ha alt for mye å gjøre. Skoleåret 14/15 gikk så fort unna at jeg ikke helt vet hvor det ble av. Jeg rakk virkelig ikke å tenke mellom alvorlig sykdom, dødsfall, graviditet og leilighetskjøp, i tillegg til å være kontaktlærer og IKT-ansvarlig andre året i jobb som lærer, med 30 stp nettstudier på toppen av det hele. Hvordan jeg klarte det vet jeg virkelig ikke, men på en eller annen måte gikk det. Jeg blir helt kvalm når jeg tenker på alt vi gikk gjennom på et år og håper vi aldri må gjennom noe liknende igjen. Samtidig har jeg lært utrolig masse om meg selv og VET at jeg kan, hvis jeg vil.

Etter et år med alt mellom om himmel og jord, føles dette permisjonsåret som en dans på roser. Jeg sier ikke at det å være forelder ikke byr på utfordringer, for det gjør det så absolutt, men det er på mange måter roligere enn det høye tempoet jeg er vant til å holde. For å være helt ærlig har jeg faktisk dager hvor jeg nesten kjeder meg litt, hvor jeg rett og slett blir litt rastløs. Ikke fordi jeg ikke har nok å gjøre med en liten tass på som er over alt, men fordi jeg savner å ha mange baller i luften. Jeg savner jobben, kollegaene og elevene. Jeg savner å bruke tiden min på annet enn babymat og kos. Jeg savner å bruke hodet.

Det er få som snakker høyt om det de savner når de går hjemme. Permisjonstiden roses opp i skyene og det høres ut som den perfekte tiden hvor alt fokuset ligger på å bli kjent med den nye verdensborgeren. Det er ingen som forteller om hvor lett det er å miste seg selv. Det er ingen som forteller om vennene som ikke lenger tar kontakt, fordi de tror du har blitt sugd inn i babybobla og aldri kommer ut igjen. Det er ingen som forteller om de dagene hvor du faktisk ikke har så mye som et fnugg av lyst til å begi deg ut på en trilletur, selv om det er aldri så koselig.

Nå er det sikkert mange som lurer og tenker hvorfor i alle dager jeg har valgt å få et barn når jeg savner å være meg selv. For det kan jeg jo aldri bli igjen, eller? Jo, selvfølgelig både kan og skal man være seg selv, selv om man har blitt mamma eller pappa. For meg er det faktisk ganske viktig at vår sønn får se oss sånn vi er og alltid har vært. Jeg vil at han skal se læreren som jobber hardt for at elevene skal få all hjelpen og oppmerksomheten de fortjener. Jeg vil at han skal se en mamma som kan kose seg med gode venninner. Jeg vil at han skal se at mamma og pappa er kjærester og bringer fram det beste i hverandre.

For noen høres det sikkert helt forferdelig ut når jeg sier at jeg til tider kan kjede meg litt her jeg tusler rundt med verdens vakreste gullgutt. For andre er det kanskje deilig å vite at flere har det sånn. For det betyr absolutt ikke at jeg ikke setter pris på at jeg kan gå hjemme med minsten hele hans første leveår. Det synes jeg er helt fantastisk og det gir oss muligheten til å knytte bånd på en helt unik måte. Det betyr heller ikke at jeg ikke er lykkelig, for det er jeg så absolutt! Det betyr bare at jeg gleder meg enda mer til august og familiehverdagen slår til for fullt. Dager som starter tidlig med levering i barnehagen, fulle arbeidsdager, hente i barnehagen, lage middag og utnytte tiden vi har sammen før det er leggetid og forberedelser til samme rutine dagen etter. Helger og ferier som ikke kan komme fort nok og som skal nytes til det fulle.

Da vil jeg føle meg på rett sted, til rett tid. Det skal bli så deilig!

Så var det denne luren, da 14.04.2016

Sove på dagen er for småttiser, store gutter skal ikke sove. De skal stå.

Da jeg kom ut fra soverommet i dag var minsten allerede på plass i lekegrinda. Et lite ansikt tittet nysgjerrig rundt hjørnet da jeg kom, han hadde selvfølgelig reist seg opp allerede. Jeg finner han stående overalt om dagen, her er det full fart! Ikke skal det soves lur i senga uten å skrape litt på veggen først heller, det er jo klart. Så der står han, blid som en sol og vifter med blåmus til alle kanter. Blåmus er verdens beste koseklut, for de som skulle lure. Blåmus er alltid med og er virkelig verdens beste venn. Også så søt! I går oppdaget A lysbryteren.. Litt mer stas for liten enn for stor, men det er jo fint å se at han utforsker alt rundt seg.

I dag er det en sånn dag hvor jeg rett og slett fant senga igjen når minsten endelig sovnet. Frokosten kan vente litt til, senga ropte enda høyere enn magen. Egentlig høres frokost på senga nydelig ut, tror jeg skal gå for det når jeg er ferdig med dette innlegget. Nå har vi akkurat holdt det gående i en halvtimes tid, endelig sover A som en stein i senga si.

En stykk innmari trøtt gutt som på ingen måte hadde planer om å sove. Stakkars, må jo være frustrerende for han også. Vi tester ut en av sommerens t-skjorter i dag og han ble så stor med en gang bodyen ble byttet ut! Sommergarderoben hans begynner å komme seg, noen som kunne tenke seg å se? Vi skal ut og reise om ikke så alt for lenge, så jeg har vært litt tidlig ute med sommerklærne. Det er jo så mye fint! Og tøft. Og søtt. Og kult. Jeg elsker å handle babyklær!

Nei, nå kjenner jeg at magen begynner å rope litt likevel.. Vi snakkes senere! Jeg har et innlegg som har lagt i arkivet i en halv evighet som jeg lurer på om jeg skal poste i dag, vi får se!

Slo tilbake, gitt 12.04.2016

Noen som husker jeg skrev at leggingen sjelden ender med skrik og hyl? Vel, det viste seg å slå tilbake..

Gjett hvem som ikke skulle sove i går kveld, samme hvor trøtt og sliten han var? Det hele endte med at han sovnet ALT for sent og jeg lå hele natten og ventet på at han skulle våkne igjen. Deilig! Eller ikke.. Bortsett fra det hadde vi en fin dag hvor vi gjorde en del forskjellig, blant annet en deilig trilletur og en rask tur innom posten for å hente ny vogn. Bestilte vogn da Barnas Hus sendte ut mail om 25% avslag på fredag morgen og i dag var den på plass. Jeg ELSKER salg!

Det er så deilig å slippe vognposen nå som det sakte men sikkert blir varmere i luften! Lammeskinn og dyne er mer enn varmt nok, er nok ikke lenge til vi kan ta bort noe av det også. Den store vogna er utrolig fin når vi skal trille langtur, men jeg har en følelse av at jeg kommer til å bli helt forelsket i den nye. Vi endte med å gå til innkjøp av en Babyzen YOYO+, en helt super vogn (eller trille) som passer perfekt når vi bare skal en rask tur innom byen eller butikken og når vi skal ut på reise. I tillegg tar den veldig liten plass og er kjempelett å slå sammen, jeg fikk det til på første forsøk! De som kjenner meg vil vel si at det sier sitt, haha. Fikk den tilogmed opp igjen uten problemer, så dette lover bra!

I dag er det strålende sol og kjempevarmt, så dette skal utnyttes til det fulle. Håper været er like fint der du er, hvis ikke har du i det minste en fryktelig god unnskyldning for å kose deg inne. Nyt tirsdagen!

Sånn går no dagan 11.04.2016

Nå om dagen har vi to mulige utfall når minsten skal sove: enten er det null problem og han sovner nesten før han har blitt lagt i sengen, eller så har vi det gående i en liten evighet.

Han har nemlig funnet ut at han kan snu seg rundt og sette seg opp i sengen, og det er tydelig at det ikke er lenge til jeg finner han stående her også. Det er veldig sjelden det ender med skrik og hyl, stort sett er det bare en stykk overtrøtt gullgutt som skal prate, leke og romstere rundt. Litt koselig er det jo å se at han koser seg og er så trygg på rommet sitt, men samtidig er det fryktelig slitsomt. Jeg er helt sikker på at det finnes flere foreldre der ute som kjenner seg igjen.

De siste dagene har han også oppdaget at det er fullt mulig å dra ned sengekanten når han sitter, og dermed har han mulighet til å skrape på veggen med de små fingrene sine.. Får frysninger bare av tanken! Det beste av alt er at han er innmari fornøyd med egen innsats og smiler som en sol når vi kommer inn. Jeg prøver meg på "snu baby tilbake i senga uten å si noe som helst", noe som ser ut til å fungere veldig fint. Bortsett fra de gangene jeg holder på å le meg ihjel av et eller annet han har funnet på. Haha, lille vakre!

I dag tar jeg en liten timeout mens A sover første luren og satser på stillhet en god time. Vanligvis pleier jeg å rydde og styre rundt når han sover, men i dag tar jeg en pause. Noen dager er det helt greit det også. I tillegg har ikke han vondt av at jeg rydder samtidig som han leker litt senere. Det har han sååå godt av.

Ny uke og nye muligheter, grip sjansene og gjør det beste ut av uken som kommer. You can do it!

#baby #mamma #mammablogg #barn #søvn #rakkerunge

Om meg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no