lone kristine

www.lonekristine.blogg.no

Sjokoladeverksted 18.12.2015

I går hadde mamma, lillesøster og jeg sjokoladeverksted, slik vi har hver jul.

Vi laget "sjokoladetopper" og issjokolade, begge deler er farlig godt. I tillegg er det så enkelt! Det du trenger er Melkesjokolade, Delfiafett og Dronningsjokolade.

"Sjokoladetopper" er virkelig noe av det beste og enkleste jeg vet om, heldigvis glemmer jeg at dette kan lages ellers i året. Hva det egentlig heter vet jeg ikke, vi har bare laget vårt eget navn på det. Denne boksen blir ALLTID tom, tror jeg laget fire runder et år...

Vi brukte to plater Melkesjokolade fra Freia av 200gram.

- Knekk en plate og legg den i en brødpose/frysepose, knyt igjen

- Kok opp vann i en kjele og legg posen(e) i kjelen

- La posen(e) ligge til sjokoladen har smeltet, du kan ta kjelen av plata eller eventuelt skru ned på veldig svak varme slik at det går litt fortere.

- Ta opp posen når all sjokoladen har smeltet, la den gjerne ligge litt på benken så den ikke er så fryktelig varm

- Klipp et LITE hull i hjørnet på posen og klem ut ønsket mengde sjokolade i små "topper" på en tallerken dekket med mellomleggspapir eller bakepapir, så slipper de å sette seg fast.

- Pynt gjerne med litt strøssel, så ser de litt finere ut

- Sett i kjøleskapet og la de stå noen timer til de løsner lett fra papiret uten å smelte i hånda

Så har vi issjokolade. Det kan være vanskelig å finne små former til dette, vi har funnet våre i Sverige.

Det du trenger er 250 gram (en pakke) delfiafett og 400 gram Dronningsjokolade fra Freia.

- Smelt Delfiafett i en kjele på svak varme (dette tar ca en evighet)

- Når alt har smeltet, knekker du opp sjokoladen og legger den i kjelen sammen med Delfiafettet

- La dette smelte sammen på den samme, svake varmen (dette tar enda en liten evighet)

- Hell over i små former og sett i kjøleskapet, de stivner ganske fort!

- Et lite tips er å ta sjokolade over i en liten fløtemugge, så blir det lettere å få det over i formene uten så mye søl

- Disse kan også pyntes med f.eks. nøtter eller havsalt

Begge må stå i kjøleskapet og tas fram kun når det skal serveres. Husk å sette det tilbake i kjøleskapet, så ikke du våkner til en boks full av smeltet sjokolade dagen etter. Boksen er mest sannsynelig tom uansett, men greit å huske på likevel. Haha!

Nå er det tilbud på store sjokoladeplater fra Freia hos både Kiwi og Rema, så løp og kjøp! Håper det faller i smak. :)

Er det innholdet som teller? 16.12.2015

Er det onsdag allerede?! Hjelp!

Det betyr at det bare er rett over en uke igjen til julaften og vi er på ingen måte ferdig med julegavene. Dagene bare flyr avgårde og jeg skjønner ikke helt hvordan vi skal bli ferdig. Eneste ledig tid er på lørdag, når alle andre også skal til byen for å gjøre ferdig julehandelen.. Jeg virkelig hater å gå rundt i store folkemengder hvor alle kun tenker på seg selv og alle skal først fram både her og der. Det er så slitsomt! I tillegg blir jeg helt matt av å se hvor mye penger folk bruker på julegaver. Skal ikke julen være en tid for kos og hygge, hvor man gir bort en liten ting for å vise at man tenker på den andre? Synes det er så trist at folk føler de må gi bort store, dyre gaver, og sitter igjen med klump i magen og tom konto. Det er faktisk tanken som teller, ikke summen som trekkes fra konto når du betaler. I år, som tidligere, har vi bestemt oss for å gi bort gaver som ikke koster skjorta. Dette er ikke en konkurranse for å se hvem som kan bruke mest mulig penger på kortest mulig tid.

Hva skal du gi bort til jul? Er det prisen eller innholdet som teller?

Store forskjeller 11.12.2015

Etter hva jeg har skjønt er det ikke bare jeg som reagerer på store forskjeller når det gjelder størrelser på babyklær. I går hadde lille på seg en body i 68 og bukse i 56... Altså, hallo? Jeg vet at barn er forskjellige og at kroppen ikke nødvendigvis er slik at størrelsene på overdel og underdel alltid kan være den samme, men det finnes grenser. Her har jeg lagt fire bodyer oppå hverandre, alle i størrelse 62 - se på den forskjellen! Alle har blitt brukt og vasket ca like mange ganger, så det er ikke sånn at noe har blitt brukt mer enn annet. Våre erfaringer er at klærne fra H&M er de minste, Newbie er enten smalt og langt eller kort og bredt, Lindex er også litt smalt, Polarn o Pyret er litt stort, men har brettekanter på armene slik at de passer lenge, Hust & Claire virker som en god mellomting, Name it er litt smalt og Cubus er kort og VELDIG bredt. Tenker i hovedsak bodyer akkurat nå, bukser og strømper er jo en helt annen historie...

På en måte er dette veldig fint, fordi det gjør det lettere å finne noe som passer kroppsfasongen til akkurat ditt barn. På en annen side skaper det store problemer når du ikke har sett over klærne i neste størrelse og plutselig oppdager at halvparten burde vært tatt i bruk for et par uker siden, eller når man får gaver. Mange bruker lang tid på å finne ut hva som egentlig kjennetegner de forskjellige merkene, men jeg noterte meg forskjellene i hodet ganske tidlig etter tips fra flere venninner.

Utrolig hva som plutselig blir interresant når man har blitt mamma? Helt fantastisk hvor mye til en kan bruke på å irritere seg over noe så enkelt som babyklær. Hva er dine erfaringer med klær til barn og baby, både når det gjelder størrelser og kvalitet? Det er jo en jungel der ute... 

(Hilsen ho som ikke skulle bli en mammablogger, heheh...)

#mammablogg #barneklær #babyklær #baby

Julegavetips til små troll 10.12.2015

Innlegget inneholder adlinks

Det kan være vanskelig å vite hva barna kan ønske seg, spesielt når de er så små at de ikke har noen ønsker selv enda. Her kommer noen tips til ønsker til barn og baby, kanskje du finner noe ditt barn kan ønske seg, eller noe du selv kan gi bort i julegave?

- Bokser og kurver til oppbevaring av leker. Dette kan du finne i alle mulige størrelser og farger som passer både på barnerommet og i stuen.

- Kopp og tallerken i plast eller melamin, da er det ikke så farlig når det plutselig går i gulvet. Ved å velge varianter med tall og bokstaver kan det kanskje bli litt morsomt å lære også? Spesielt godt liker jeg den med tall som jeg kom over her om dagen, helt super til å øve på klokka også! 

- En morsom minnebok eller andre bøker hvor man kan skrive om barna. Denne fra Carmell.no ser veldig fin ut synes jeg, morsomt å kunne se tilbake på hva barna har sagt. 

- Klær, spesielt ulltøy kan være fint å ønske seg. Fortell gjerne hva du ønsker og hvilken størrelse, så slipper du å bytte i etterkant.

- Leketeppe, bilteppe eller lekematte. Det finnes så mange fine som gjerne kan brukes som tepper i andre rom enn barnerommet også. 

 

Jeg har samlet noen forslag her, det er bare å klikke på tallet under bildet for å komme til siden hvor jeg har funnet de forskjellige tingene.1 (adlink) // 2 (adlink) // 3 (adlink) // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9

 

Det finnes så mye fint til de små! Det er begrenset hvor mye leker de egentlig trenger, så det kan være fint å ønske seg litt annet også. Her har jeg plukket ut litt småting som jeg tenker det hadde vært fint å få selv, kanskje du kunne tenke deg noe liknende, men i en helt annen stil? Uansett håper jeg du kan dra med deg noen tips! Mange nettbutikker garanterer levering før jul så lenge det bestilles før utgangen av denne uken, så du har fortsatt litt tid til å få julegavene unnagjort fra sofakroken. :)

 #jul #julegaver #ønskeliste #barn #baby #tips

Kveld i heimen 09.12.2015

Roen har senket seg, minsten er i seng og mor er på plass i sofakroken. Her skal jeg slappe av og kose meg til senga kaller, det er så deilig med en kveld for seg selv en gang i mellom. Dagen i dag har bare flydd avsted og jeg har fått gjort litt småting her hjemme. Dagene går stort sett bort til klesvask og babykos, denne dagen har ikke vært noe unntak. I tillegg har jeg fått ordnet en del på rommet hans som jeg har utsatt i en halv evighet. Hvorfor er det alltid sånn at ting man utsetter viser seg å ta ca. ti minutter når man først kommer i gang? 

Babyens kveldsmat VS mamsens kveldsmat, haha! Hvilken kunne du tenkt deg? Det verste er at grøt og sviskemos egentlig smaker bedre enn sjokolade og julebrus... 
Lurer på om jeg kanskje burde ordne meg noe mat, for sjokoladekulene går ned på høykant. Tyder muligens på at jeg egentlig er litt sulten? Vi får se, sofakroken har spist meg opp og frister lite å tråkke ut på det kalde gulvet for å smøre seg en brødskive.. 
 
Veldig koselig at så mange likte dette innlegget fra tidligere i dag, det er så stas! :D Ønsker dere alle en fin kveld!

It's been a year 09.12.2015

I dag er det ett år siden vi fant ut at du lå gjemt der inne i magen. Et år som har flydd avgårde. Et år fylt av oppturer og nedturer, gleder og sorger. Et år hvor vi har lært utrolig mye om oss selv og om hverandre. 

For et år siden var du like liten som et frø, i dag er du fire måneder. I fire måneder har vi fått lov til å bli kjent med deg utenfor den trygge og gode magen. Vi har fått glede oss over den fine gutten du er, gutten med de store, blå øynene og smilet som smelter alle som møter deg. Tenk at det er mulig å bli så forelsket i noen på så kort tid! Tenk at det er mulig å bli så oppslukt i en liten skapning at man kan studere i timesvis, uten en eneste pause. 


For oss er du det viktigste i hele verden. Alt vi gjør, gjør vi for at du skal få det best mulig. For at du skal få den trygge og gode oppveksten du fortjener. Det handler om å prøve og feile, sammen skal vi finne ut hva som er best for deg. Hva som skal til for at du skal bli den beste versjonen av deg selv. Vi skal hjelpe deg til å forstå forskjellen på rett og galt. Vi skal prate og reflektere. Vi skal la deg prøve og feile. Vi skal gi deg omsorg og trøst. Du vil aldri føle mangel på kjærlighet, vi er så mange som er så utrolig glad i deg. 


Arret på magen vil for alltid minne meg om den dagen du kom til oss og snudde vår verden på hodet. Den tøffeste og flotteste dagen hittil i våre liv. Dagen da livet fikk en helt ny mening. Dagen da familietreet fikk et nytt tilskudd. 08.08.2015, dagen da to ble til tre. 
#kjærlighet #familie #baby #hjertetvårt #ordtildeg #verdensvakreste #mammalivet #mamma #barnimagen #lykke #mammablogg

Elodie Details 08.12.2015

Du vet du har blitt mor når du blir supergira over det nye tilskuddet til smokkesnorsamlingen! Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å bli overlykkelig når en ny smokkesnor dumpet ned i postkassa, men jo - det er faktisk mulig. Det er utrolig vanskelig å finne fine smokkesnorer, spesielt til gutt. Jeg har lenge siklet på DISSE fra Cam Cam hos carmell.no, men de var alltid utsolgt når jeg var innom for å bestille. Typisk. For et par måneder siden kom jeg plutselig over smokkesnorene fra Elodie Details og de er så fine! Det er så kjedelig å lete etter smokken overalt, spesielt nå som lille har funnet ut at det er fullt mulig å ta den ut og gjerne kaste den litt unna. Armene flyr som propeller og det er umulig å forutse hvor den kommer til å ende opp. Spesielt irriterende er det når det er snakk om ut av vogna og ned på bakken ute, eller gulvet på et kjøpesenter. Jeg er veldig for bakterier og ønsker at immunforsvaret hans skal bygges opp, men det finnes da grenser... (adlink) HER finner du de fine smokkesnorene fra Elodie Details hos lekmer.no! Luftballongen er absolutt en favoritt akkurat nå. Kan ha noe å gjøre med at jeg har dilla på både luftballonger og skyer, men den er jo så fin å se på! 

Jepp, et helt innlegg dedikert til smokkesnorer. Dette begynner å lukte mammablogg altså... 

#mammablogg #smokkesnor #barn #baby #shopping #elodiedetails #mammalivet 

Pakke i posten! 07.12.2015

Innlegget inneholder adlinks

Pakke i posten, hurra! 

Jeg virkelig ELSKER å få pakker i posten, det spiller egentlig ingen rolle hva det er. Pakke er pakke, haha! Nå for tiden er det ekstra stas når det er noe til lillegutt. Jeg har forelsket meg helt i klærne fra Hust & Claire og synes de har flotte barneklær både i ull og bomull. Prisene er ikke så ille heller, med tanke på at de tåler betraktelig flere vask enn mange av klærne fra billigere merker. De er myke og gode og ser like fine ut vask etter vask. I tillegg er de fine å se på og virker utrolig gode på. 

 

Du finner bodyen med stjerner på tilbud HER - den er av ull og silke, SÅ myk og god! Masse annet fint fra Hust & Claire kan du finne hos Boozt.com HER

Det er virkelig en jungel av barneklær der ute, så det er utrolig deilig når man endelig finner noe som føles som det er verdt pengene. Kvalitet foran kvantitet! Bedre med klær som holder godt vask etter vask og heller koster litt mer, enn billigere klær som blir fort slitt og ødelagt. Flere av bodyene fra H&M har kommet ut av maskinen med hull og det er så utrolig kjedelig. 

Nå høres det ut som gullet er på vei til å våkne fra luren sin, vi blogges! 

#pakkeiposten #hurra #nyeklær #baby #shopping #hustandclaire

Juletradisjoner 06.12.2015

I dag har vi vært på den årlige julebakingen!

Det er så koselig når familien samles for å bake og kose seg sammen. Nå begynner julestemningen å snike seg innpå litt etter litt - det hjelper absolutt med dager som dette! Også er det litt ekstra kost med slike tradisjoner når to små har blitt en del av familien siden sist. Aron har en tremenning som er født seks uker før han, og jeg både håper og tror de vil få stor glede av hverandre når de vokser opp. Dagens fangst! Gleder meg til vi kan kose oss med disse framover. Målet er å faktisk spise opp kakene i år, vi pleier egentlig å kaste mesteparten når vi pakker bort julen over nyttår... I år går jo jeg hjemme, så jeg tror ikke det skal bli noe stort problem å bli kvitt godsakene.

Lillegull har rukket å kose seg litt på lekematta også, SÅ stas å rulle over til magen! Resten av kvelden får gå med til babykos og rydding, samme hvor jeg snur meg ser jeg ting som ikke er der det skal. Inkludert klærne vi brettet i går kveld, de ligger fortsatt på sofaen... Uff. 

Det er så moro at så mange har funnet veien hit allerede! Det gjør det litt ekstra morsomt å blogge. Lover ingenting, men skal prøve å titte innom nesten hver dag. Merk deg nesten, med et lite troll i hus er det umulig å forutsi hva dagen bringer.  

#familie #jul #juletradisjoner #baking #mamma #baby #mammalivet

Velkommen! 06.12.2015

Hei, og velkommen til min blogg! 

Jeg har tidligere blogget på lonekristine.net, men har valgt å flytte hit da den forrige bloggen ikke lenger ville være min venn. Den klikket, hang seg og bare tullet. På tide å starte på nytt! 

For tiden går jeg hjemme i permisjon og skal gjøre det fram til august. Målet er å gjøre bloggen til mitt fristed hvor jeg kan lufte tanker og meninger om alt fra tiden hjemme i permisjon til trening, kosthold, interiør og alt annet som faller meg inn. Det er ikke planen å gjøre dette til en mammablogg - de er det nok av fra før. Samtidig er det veldig naturlig å dele litt av det mammalivet har å by på. 

Så..

... her er jeg! 

Ordnet og klar for en liten bursdagsfeiring med jentene forrige helg. Hakket mer passende enn et bilde av meg akkurat nå, her jeg sitter nydusjet og pakket inn i verdens deiligste, rosa badekåpe. 

Jeg håper DU har lyst til å følge meg videre! :D

 #velkommen #nyblogg #lonekristine #følgmegvidere

Om meg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no