lone kristine

www.lonekristine.blogg.no

Den første feiringen 29.07.2016

I morgen er det duket for den første feiringen av verdens flotteste ettåring!

Forberedelsene til morgendagens familiebursdag er i full gang og jeg tok meg en skikkelig runde hos Søstrene Grene her om dagen. De har jo så mye fint og det er på ingen måte umulig å lage en flott bursdag uten å bruke en formue. Barnebursdagen neste helg er nesten i boks den også, jeg vant jo så mye fint fra Sprell til bursdagsfeiringen for en tid tilbake! Hvis ikke hadde jeg nok gått for det samme fra Søstrene Grene begge gangene, eventuelt fått tak i noe med Vennebyen til en av feiringene. Vennebyen er den absolutte favoritten om dagen og han danser med når vi spiller sangene fra serien. Haha, lille søtnos!

Et lite utvalg av det som skal brukes i morgen. Jeg både tror og håper dette blir en fin feiring av hans første år, det viktigste er jo at vi alle er samlet! Nå gjenstår det bare å lime alt på krona, henge opp pomponger, rydde, støvsuge, vaske og alt annet som må gjøres før huset fylles med gjester. Jeg gleder meg så masse til å se ansiktet hans når han får åpne gaver og spise kake selv, toppen av lykke for en liten pjokk som elsker pakker og som så vidt har smakt kake et par ganger tidligere. Det er bare bursdag en gang i året og da er det virkelig lov å kose seg, selv for de aller minste.

Nei, nå skal jeg ordne litt mer her før jeg tar kvelden tidlig. Tenkt at lille blir barnehagegutt på mandag og ettåring en uke senere! Hvor blir tiden av?

10 tegn på at du har småbarn i huset 29.07.2016

Du vet du har småbarn i huset når...

- TV'n er full av fingermerker

- huset aldri er ryddig

- du faktisk blir ødelagt av en natt med sammenhengende søvn

- du finner duploklosser OVERALT

- det har blitt en daglig greie å tråkke på de fargerike klossene som ligger strødd rundt (gjør bare sånn passe vondt, liksom..)

- dusjen har blitt overtatt av en krokodille og fargerike "dusjklistremerker"

- de eneste sangene du nynner på er fra Fantorangen og Vennebyen

- middagen som oftest nytes kald

- du lurer på hvordan DEN havnet DER

- det blir stadig mindre pynt i vinduene

Det begynner å bli ganske tydelig at vi ikke lenger har en baby, men heller en superaktiv ettåring som skal oppdage og utforske alt mulig rart. Selvfølgelig er det bare flott at han er så nysgjerrig, men det kan til tider bli litt i overkant slitsomt. Lille apekatten!

Jeg regner med at det er flere som kjenner seg igjen? Hvilke punkter vil du legge til, eller eventuelt ta bort?

Forberedelser til barnehagestart 26.07.2016

Om en liten uke har vi en barnehagegutt i hus, tenk på det!

Om to uker har han rukket å bli ettåring også, lille gutten som har blitt så stor! Det er helt utrolig å tenke på at det er et helt år siden vi gikk her og ventet på han. Tiden har gått så fort, samtidig som jeg føler vi har opplevd uendelig masse. Vi har lært så mye og gleder oss til alt vi har i vente i tiden som kommer. Det er jo så stas å følge utviklingen til vår lille sjarmør!

Når det gjelder barnehagestarten er jeg egentlig ganske rolig og tror det kommer til å gå veldig bra. A elsker å være rundt andre barn og blir faktisk hakket roligere av å ha flere barn rundt seg. Og godt er det, for han har virkelig blitt en aktiv krabat som trenger å roe ned et par hakk en gang i mellom. Vi sliter nesten litt med å aktivisere han her hjemme, så det skal bli godt å få han i barnehagen hvor han kan leke og kose seg hele dagen. Selvfølgelig blir det rart å ikke skulle være sammen med han hele tiden, men jeg tror vi har godt av det alle sammen. Jeg vet jeg har godt av å komme meg tilbake til jobb før hodet mitt visner helt, om ikke annet..

Vi tok turen til lekeland for å aktivisere minsten i dag og han virkelig elsker å leke der. Selv om vi holder oss i babyhjørnet er det så mye spennende å utforske at vi fint kan dra hjem uten protester etter en times tid. I tillegg er det gratis enn så lenge, blir jo ikke bedre enn det!

I dag har jeg brukt en liten evighet på å merke alle barnehageklærne med navnelapper og tror vi er godt rustet til å starte opp neste uke. Jeg er utrolig fornøyd med innkjøpene og må nesten skryte litt av min egen innsats. Med unntak av luen og to 3-pk med bodyer fra NameIt (som forøvrig kostet så mye som 129kr stk), har alt blitt kjøpt på tilbud. Jeg ELSKER å handle på salg og kjøper aldri noe til fullpris med mindre jeg må. Eller hvis jeg faller helt pladask og ikke får det ut av hodet.. Anyways! Barnehageklærne skal tåle å bli brukt og vasket, derfor vil jeg heller ikke kjøpe klær som har dårlig kvalitet og tåler tre vask før de blir skeive og rare. Derfor er mesteparten av klærne av merker jeg vet tåler å bli godt brukt, men samtidig har det ikke kostet skjorta. Klapp på skuldra!

Nå skal vi kose oss med pizza og nyte enda en feriedag før hverdagene kommer tilbake rett over helgen. Helt perfekt med en rolig kveld i dag!

Er det flere som har barn som skal begynne i barnehagen denne høsten? Synes dere det er skummelt, eller tror dere det kommer til å gå veldig fint? :)

Vi er aldri helt alene 18.07.2016

Sommeren har flydd avgårde og jeg har latt bloggen være stille en liten stund. I perioder lurer jeg på hvorfor jeg i det hele tatt har denne bloggen, andre ganger synes jeg det er fint å ha et sted hvor jeg kan lufte tanker og følelser. Jeg tar meg selv i å føle at hele verden ser, samtidig som jeg vet at denne bloggen stort sett leses av mine nærmeste. Det betyr ikke at jeg er naiv og tror at ingen kan lete fram dette senere, at alt som blir skrevet forsvinner etter en gitt tid - det betyr bare at tankene får flyte fritt og sette spørsmålstegn ved det ene og det andre. Jeg liker å stille spørsmål til meg selv, det er så mye man trenger å tenke på en gang til.

I tillegg titter jeg rundt på andre blogger og ser så mye bra, samtidig som jeg ser mye som ikke er bra i det hele tatt. Det kan handle om valg av ord og bilder eller rett og slett rettskriving som er helt på jordet. Da tenker jeg ofte på hvordan jeg selv formulerer meg og velger ut bilder, reagerer folk på måten jeg gjør det på? Er jeg en av de som folk klikker inn på for å få seg en god latter på min bekostning, eller har de et ønske om å lese om mine opplevelser og ta del i min hverdag? Tanker som dette kan få usikkerheten til å kicke inn og i det siste har den gjort nettopp det. Hva ønsker jeg å oppnå med denne bloggen?

Jeg er på ingen måte ute etter å toppe listene. Jeg er ikke ute etter å provosere og skape overskrifter, eller i det hele tatt være så alt for synlig. Det jeg ønsker er å dele små biter av min hverdag, uten å pynte på det gjennom ord eller bilder. Livet mitt og hverdagen min er som det er og jeg elsker sånn det er akkurat nå. Jeg vet hvem jeg kan stole på og jeg vet hvem det er verdt å bruke tiden min på. Ikke minst vet jeg at jeg fortjener å bruke litt tid på meg selv. Bloggen gir meg på en måte et sted hvor jeg kan gjøre nettopp det. Jeg kan gå i meg selv. Jeg kan tenke, skape og reflektere. Mange av innleggene blir aldri publisert, men det er ikke det som betyr noe. Noen tenker kanskje at jeg bare burde skrive dagbok, men for meg er det ikke det som skal til. Jeg ønsker å dele og jeg ønsker å få både meg selv og andre til å tenke. Det kan være helt overfladisk eller noe som stikker litt dypere. Det kan være for å dele egne erfaringer eller søke råd - mulighetene er så mange.

Jeg har bestemt meg for å tenke litt nytt og kanskje dele noen av de innleggene som aldri har blitt publisert. Det er ofte de som stikker litt dypere og som fort kan gi følelsen av å være åpen og sårbar. Samtidig er det så viktig å dele og vise at ingen er alene. For det er vi aldri. Helt alene.

Om meg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no