lone kristine

www.lonekristine.blogg.no

The Yellow One 29.06.2016

Stolen er på plass og jeg kan endelig si meg ferdig med kroken min! Med unntak av et lys som må på plass, men det er absolutt ikke det viktigste. 

Det viktigste er at jeg nå har et sted hvor jeg kan trekke meg litt tilbake, både med jobb, blogg og alt annet jeg vil pusle med. Med tanke på at vi vanligvis bruker en evighet fra tanke til ferdig produkt, er jeg veldig fornøyd med at vi fikk dette på plass såpass fort. Kan hvis vi vil! Beklager fryktelig uklart bilde, men jeg orker ikke å slåss med kameraet lenger. Stol er på plass og jeg er fornøyd, det er vel det viktigste? 

I går var planen å jobbe litt utover kvelden, men ettersom min kjære MacBook slo seg helt vrang og trengte å bli satt tilbake til null, ble det dårlig med det. Derfor blir det jobbing i kveld før jeg tillater meg selv å ta helt ferie fram til begynnelsen av august. Forhåpentligvis ramler det ned noen gode idéer når jeg lar hodet hvile. Hele juli skal handle om venner, familie og kos - det skal bli så deilig! Vi har faktisk fulle helger helt fram til skolestart i august, så tiden kommer virkelig til å fly avgårde. Dagene går jo uansett av seg selv med en liten røvergutt i hus, så her er det ingen fare for å kjede seg. Vi er så heldige! 

Eier ikke tålmodighet 28.06.2016

Etter at min kjære MacBook har vært helt klikk i en lengre periode, holdt det på å klikke for meg også. Finnes det noe mer irriterende enn en maskin som fryser og henger seg i hytt og pine? I think not.

Så her satt jeg da, i en halv evighet. Jeg har ikke tålmodighet når maskinen er på og jeg må se på det samme bildet i lange tider fordi den henger seg opp, men å se på den i 30 minutter pluss når den re-installeres, det er liksom helt greit? Blir helt matt av meg selv innimellom.. Fikk i det minste slengt meg på et par konkurranser på Instagram, så jeg fikk jo gjort noe produktivt. Haha! Kan jo hende at vinnerlykken kommer tilbake snart! Begynner å bli en stund siden jeg dro med meg flere premier på rappen, det var tydeligvis ikke ment å vare lenger enn et par dager. Gjett hvem som skal kjøpe VikingLotto i morgen, forresten? Noen er nødt til å vinne den store potten snart, tenker jeg. :)

Håper tirsdagskvelden deres er mer spennende enn dette! Ikke at det skal så mye til, da..

Farvel kjære halsbetennelse 28.06.2016

Hurraaaaa, endelig frisk nok til å være ute av senga! De siste dagene har jeg lagt rett ut med halsbetennelse og det har virkelig ikke vært moro. 

Dere som har meg på Snap kan nå se fram til dager hvor det ikke kommer klageoppdateringer fra meg i hytt og pine. Haha! Halsbetennelse er jo faktisk rene torturen.. Det er ikke akkurat mulig å slå av svelgingen, den må liksom til uansett hvor vondt det gjør. På lørdag kveld måtte jeg krype til korset og komme meg til legevakta, og det er ikke akkurat noen hemmelighet at vi ikke er så fryktelig begeistret for Fredrikstad Legevakt. (Les mer om det her, mitt mest leste innlegg) Sår/hoven hals og tunge i tillegg til låst kjeve er tydeligvis nok til å bli prioritert i køen, kjekt å vite hva som blir prioritert når de små må vente i evigheter. Det var faktisk andre gang på legevakta på en uke, for vi tok turen forrige søndag da A slo panna i en Duplokloss da han falt også. Jeg syntes såret sprika ganske bra og var usikker på om det holdt med strips. Heldigvis var det mer enn nok, men veldig greit å se hvor dypt/sprikende det kan være før vi bør få hjelp en annen gang. Dette er garantert ikke siste gangen han slår hull på et eller annet, lille apekatten! Det tok heldigvis ikke så lang tid da heller, så jeg vurderer nesten å ta tilbake troa på legevakta. Nesten. 

Etter å ha vært sengeliggende i flere dager var det veldig deilig å ta turen ut en liten tur i dag. Etter en rask tur i byen for å få klippet håret til far i huset, tok vi turen hjem og laget en deilig lunsj til både store og små. A synes det er innmari kult å bite av bananen selv om dagen og storkoste seg med banan og mango. 

Det er så deilig å kunne spise mat igjen, jeg har faktisk ikke ord for hvor deilig det er å kunne svelge uten å ha lyst til å legge seg ned og takke for seg. Hurra for penicillin! Jeg hater å ta medisiner og smertestillende, men noen ganger er det faktisk ikke til å unngå. Og nå som formen endelig er på vei tilbake skal jeg bruke resten av kvelden til litt jobbing. En læreres hode har aldri 100% fri. Aldri. I tillegg synes jeg det er morsomt å lete rundt etter gode idéer til hva jeg kan gjøre neste skoleår, lista begynner allerede å bli ganske så lang! Nå som lærertankene har blitt dyttet litt tilbake til fordel for alt som har med barn og baby å gjøre i et år, så er det egentlig utrolig deilig å komme litt i gang igjen.

Det er jo faktisk ikke så lenge igjen til skole- og barnehagestart - tiden går så fort! 

Småprat på en fredagskveld 24.06.2016

Endelig er kroken min ferdig! Den etterlengtede stolen er på plass og jeg kan for første gang på evigheter sitte godt når jeg skal jobbe, blogge eller surre rundt på det store internettet. 

Bilder kommer senere, jeg orker ikke å styre med det akkurat nå. Nå skal jeg bare sitte her og nyte den nye plassen min en liten stund til, før jeg skal finne senga ganske så tidlig. Natt til i går ble det dårlig med søvn på oss alle sammen og jeg merker at det henger litt igjen i dag. I morgen skal vi tilbringe dagen i hovedstaden, noe som blir hakket koseligere hvis både hode og kropp er uthvilt. I natt var det heldigvis stikk motsatt av natten før, så jeg håper i det minste på en mellomting nå. 


En som synes det er innmari kult å se seg selv på telefonen, haha! Røverungen. 

Det finnes virkelig ikke noe bedre enn å tilbringe dagene med denne lille sjarmøren, selv om han så absolutt vet hvordan han skal slite ut alle rundt seg for tiden. Han sitter ikke i ro what so ever og er i farta konstant. At ikke han blir sliten! Jeg blir jo sliten bare av å se på.. Jeg kjenner det skal bli godt å få plassert han i barnehagen hvor han kan leke og kose seg, samtidig som det blir veldig rart å ikke skulle være sammen med han hele tiden. I tillegg er jeg så klar for å begynne å jobbe igjen! 

Jeg har jobbet litt i løpet av uka og merker at det tar litt tid før hodet er helt tilbake i jobbemodus, men noe annet ville vært rart etter å ha holdt på med bleier og kos konstant i snart ett år. Heldigvis har jeg begynt å få litt idéer til ting jeg ønsker å gjøre neste skoleår og forhåpentligvis får jeg satt i gang med forberedelsene i løpet av neste uke. Avspasering og sommerferie kan bare gå og legge seg, her skal det jobbes! Jeg hater å gjøre ting halvveis (selv om det skjer alt for ofte) og skal virkelig gjøre mitt for at de håpefulle små får en fin start på skoletiden. Kanskje jeg skal dele noe av det her etter hvert som jeg blir ferdig? Litt motivasjon for meg selv, samtidig som noen av dere som kan dra med dere et tips eller to? :)

Nei, nå har det vært nok småprat fra meg, vi snakkes i løpet av helgen! 

KIDS WE LOVE 21.06.2016

Husker dere jeg fortalte om vinnerlykken min for en tid tilbake? Den har lagt seg helt på is nå, men jeg har endelig fått brukt opp et av gavekortene jeg stakk av med! 

Jeg vet ikke om noen la merke til t-skjorten A hadde på seg i gårsdagens innlegg? Den er så utrolig fin og jeg er superfornøyd med at jeg valgte akkurat denne!T-skjorten kommer fra en svensk nettbutikk som heter kidswelove.se og de har utrolig mye annet fint også. Klærne lages i Sverige av hun som driver nettbutikken og det meste er laget av organisk bomull. Jeg ble overrasket over hvor myk og god t-skjorten er! I tillegg kan du sette personlig preg på flere av plaggene ved å velge hvilken bokstav du ønsker. Tenker det er ekstra stas for barna når de begynner å kjenne igjen bokstaven sin. :) 

Et lite shoppingtips fra meg til deg!

Ta en titt du også, kanskje du finner noe fint til din lille eller som gave? 

Om å sette ting i perspektiv 21.06.2016

Noen dager er man litt mer sliten enn andre, i går var en sånn dag. Samtidig lurer jeg på om jeg har lov til å klage, det er jo så mange som har det vanskeligere enn oss?

Å være småbarnsmor er ikke bare bare, i hvert fall ikke når det er første gang og alt er nytt. Det er mye som skal læres og oppleves, jeg er helt sikker på at jeg lærer noe nytt hver eneste dag. Selv om vi alltid har vært veldig klare på hvordan vi ønsker å ha det her hjemme, kommer det dager hvor alt bare faller i grus. Heldigvis betyr det bare at vi er så heldige at vi får oppleve både oppturer og nedturer, og at nedturene kanskje ikke er så ille i det store og det hele. Samtidig kan det føles ille nok der og da.

Jeg tror det er viktig at vi som småbarnsforeldre tar et skritt tilbake og ser på hvordan vi egentlig har det. For alt i alt er det ikke så håpløst som det kan føles som i perioder. Ja, han er i full aktivitet og sliter ut mamma og pappa som må fly etter hele tiden. Ja, han har dager hvor det er en kamp å få til dagens andre lur som MÅ til for at kvelden skal bli levelig. Ja, han fløy rett på trynet her om dagen og kommer til å gi oss hjerteinfarkt en eller annen dag. Ja, han har dager hvor det er uinteressant å tygge og heller setter brødskiva i halsen. Men vet du hva? Han er sunn og frisk. Han er sprudlende og glad. Han er aktiv og nysgjerrig. Han er akkurat slik han skal.

Noen ganger tenker jeg at jeg ikke har lov til å klage, det er tross alt mange andre som har det verre enn oss. Men samtidig er det viktig å tenke på at dette er vår hverdag og vår virkelighet, vi kan ikke sette våre utfordringer opp mot hvordan alle andre har det. Det er jo nettopp det som er så fint, at vi lever forskjellige liv som de individene vi er. Alle har lov til å føle seg utilstrekkelig og være sliten, samtidig har du lov til å kjenne på gleden ved at ting går din vei. Motgang og medgang føles forskjellige for oss alle sammen, vi må tillate oss å sette pris på ulikhetene våre. For det er jo det som gjør livet så fantastisk, er det ikke?

Rett på snørra 20.06.2016

I går kom dagen vi har ventet på: A gikk rett på snørra og fikk sin første skade.

Han sitter aldri i ro og er overalt hele tiden, noe som til tider kan være ganske så slitsomt for både store og små. Det er selvfølgelig bare fint og flott at han er nysgjerrig og ønsker å utforske alt rundt seg, men noen ganger går det litt unna i svingene. Ikke nok med at han krabber i racerfart, han skal også reise seg opp hele tiden. Alt fra TV-bord til stoler, skuffer og vegger fungerer utmerket som støtte og det har ikke blitt rent lite knall og fall, selv om vi er hakk i hel. I tillegg har han blitt veldig glad i å leke med DUPLO-klosser og har stort sett med seg en kloss eller to når han farter rundt. I går klarte han altså å falle rett på klossen han hadde i hånda, som resulterte i livets første kutt og strips over øyebrynet. Vi har hele tiden sagt at vi kommer til å få nok å gjøre med lille nysgjerrigper, dette er garantert ikke siste gangen han overvurderer seg selv.

Han har blitt veldig flink til å stå og har stått midt på gulvet uten støtte flere ganger, men han er på ingen måte så stødig som han tror selv. Litt knall og fall er greit, men jeg håper vi slipper unna så alt for mange skader. Har en følelse av at barnehagen ikke kommer til å ringe bare én gang for å be oss hente en liten gutt som har gått på en smell...

Nå har han heldigvis tatt seg tid til å roe ned og nyte en liten lur, og jeg lurer nesten på om jeg skal slenge meg på senga og slappe av litt jeg også. Det tar på å fly etter han hele dagen, jeg kjenner det skal bli godt å ha resten av sommeren sammen alle tre. Fra onsdag denne uken og fram til august skal vi kose oss sammen og nyte dagene før det blir full fart med jobb og barnehage til høsten. Tenk at vi snart har en barnehagegutt, og ikke minste en ettåring!

 

Har du også et barn som flyr på snørra en gang i mellom, eller går det stort sett stille og rolig for seg?

Dilla på kubb 14.06.2016

God kveld i stua! 

Nå sitter jeg ute og koser meg i den deilige sommervarmen som plutselig kom utover dagen, nå var det utrolig deilig med en sånn dag igjen. Dagen har bare sust avgårde med besøk i barnehagen og lunsj med en venninne, som utviklet seg til grilling og utekos med store og små utover ettermiddagen. Barnehagebesøket gikk så fint og lille storkoste seg med alle lekene og de andre barna. Jeg tror han kommer til å få det veldig fint der! Det blir fint for han å tilbringe dagene sammen med andre barn i full aktivitet, jeg tror han kjeder seg litt når det bare er oss to hjemme på dagtid hver dag. Selv om vi leker og koser oss ser jeg hvordan han lyser opp så fort det kommer andre barn. En sosial, liten fyr. 


Han her altså <3

Vi har fått helt dilla på Kubb og spilte videre etter at gjestene hadde gått og minsten var i senga. Helt greit at han sovner et sted mellom halv syv og syv, da får vi voksne litt kveld sammen vi også. De to siste kveldene har han sovnet uten tull og i natt våknet han ikke før fem, fikk en flaske og sov videre til nærmere åtte. SÅ DEILIG! Tviler på at det kommer til å vare, men jeg kan leve lenge på en sånn natt. 

Resten av kvelden skal jeg gjøre minst mulig (bortsett fra å sette på maskiner og rydde, selvfølgelig...) og bare kose meg ute i varmen. Egentlig har jeg mest lyst til å spille Kubb, men det funker litt dårlig alene.. Haha! Satser på at kjæresten blir ferdig med jobbingen etter hvert, så vi kan fortsette der vi slapp. Avhengig, much? Det er jo så koselig å gjøre noe sammen!

Pleier du å spille noen utespill, har du noen å anbefale? :)

Ikke lenge igjen! 13.06.2016

Etter en helg som jeg rett og slett ikke vet hvor det ble av, passer det veldig fint med en rolig dag hjemme.

Plutselig var helgen over og en ny uke i gang, tiden går så fort! Neste uke er jeg faktisk ferdig med permisjonstiden og det føles helt merkelig. Heldigvis er arbeidsåret for lærere lagt opp slik at vi har avspasering og ferie når elevene har fri, derfor er det ikke fullt kjør med en gang. Jeg får enda litt tid til å kose meg hjemme med lillegutt, men resten av sommeren blir det sammen med far i huset også. Tenk at vi skal få kose oss hjemme alle tre, det blir så fint!

Selv om jeg egentlig går rett inn i avspasering er planen å bruke litt tid på jobb likevel. Til høsten blir det nye utfordringer og jeg liker dårlig å gjøre ting halvveis. Derfor skal jeg planlegge og forberede en del småting, i tillegg til å lese meg opp på litt forskjellige områder. Gode opplegg krever planlegging og jeg begynner å få en del idéer jeg håper å få tatt i bruk. Da er det bare å kjøre på litt nå, så jeg slipper å slite meg helt ut når høsten kommer. Lærerhodet må tilbake på plass og jeg kjenner det skal bli godt å tenke på annet enn bleier og klesvask hele døgnet.

Nå skal jeg roe ned på sofaen et par minutter til og nyte stillheten mens lille sover ute i vogna. Måtte han sove lenge, dagene starter nemlig rundt 05:30 for tiden.. Slitsomt for både store og små!

Snart tilbake! 07.06.2016

Når solen skinner og tiden forsvinner utendørs, kjenner jeg at skrivelysten blir litt borte. I tillegg er mini så innmari aktiv om dagen og sliter ut både små og store. En gutt som kommer til å storkose seg i barnehagen, det er helt sikkert!

En som kosa seg med vannmelon her om dagen. Se. På. De. Øya!

Ellers har jeg vært litt på jobb de siste dagene og kjenner at det skal bli godt å komme tilbake for fullt til høsten. Jeg er så heldig at jeg går rett fra permisjon og inn i avspasering, som igjen går raka vegen til ferie i juli. Ganske så greit å få barn i august når man jobber som lærer! Nå er det faktisk under to måneder til barnehagestart og i morgen er det nøyaktig to måneder til lille har sin første bursdag. Det siste året har virkelig gått unna og det er så stas å se hvordan A har utviklet seg. En aktiv skravlegutt og sjarmør som elsker oppmerksomhet og andre mennesker. Verdens flotteste gullgutt!

I morgen er det opp og hoppe tidlig igjen, klar for siste førskoledag med de søte små som begynner på skolen til høsten. Jeg har allerede funnet senga og tenkte jeg skulle slappe av litt med noen episoder av et eller annet før jeg tar kvelden. Verdens beste kjæreste kom akkurat inn med druer og flaxlodd, og jeg så for meg livet som millionær et lite øyeblikk. Men neida. Jeg kunne ikke vunnet en liten tusing, liksom? Det meste jeg har vunnet er 500kr tror jeg, men det blir jo bare borte i dragsuget.

Sånn går no dagan, men jeg håper skrivelysten finner veien tilbake snart. Jeg har så mange halvferdige innlegg om det ene og det andre som jeg gjerne skulle ha publisert, men det er en fordel å finne litt glede i å skrive de ferdig. Satser på å være back on track veldig snart!

Om meg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no