lone kristine

www.lonekristine.blogg.no

Sunny days 31.05.2016

Jeg vet det er fryktelig kjedelig å lese om været, men hallo! Hvor kom denne sommervarmen fra?

I går tittet plutselig solen fram og skapte sommerstemning som aldri før. Bare armer og bein badet i sol og minsten lekte og koste seg i skyggen. Jeg lurer på om jeg bare skal flytte ut på verandaen så lenge varmen holder seg, det er jo så fantastisk deilig. Ekstra deilig er det at det ikke bare er solen som varmer, det er faktisk varme i lufta også.

Sånn går det når mamma vil ta koselig bilde og A har andre planer. Haha! Nå har han fått skikkelig dreisen på krabbingen også og prøver så godt han kan å stikke av med jevne mellomrom. Stikke av som i å forsvinne inn når mamma vil være ute i sola. Plutselig blir alt inne så veldig spennende når det er meningen at vi skal være ute.

Mammapermisjon er helt innafor om dagen og har allerede flyttet ut, klare for enda en fin dag utendørs. I år skal jeg klare å få litt farge på kroppen, så da er det bare å være ute så mye som mulig. Jeg får sjelden noe annet enn rød kropp som går tilbake til å bli like blek som den var før, men i år har jeg gått til innkjøp av nye solprodukter og håper det hjelper litt. Tommel opp for produkter som tar vare på huden!

En fin helg med fine familien 29.05.2016

Dette har vært en kjempefin helg med den lille familien min og nå er jeg så klar for sol og sommer! 

Vi har endelig fått ordnet teppe ute på verandaen og sandkassa til A har kommet på plass. Gjett om han storkoste seg! Smokken er fin å ha, så slipper vi forhåpentligvis alt for mye sand i munnen... Haha! Selv om vi bor i ny leilighet som i teorien ikke skal føre med seg så mye arbeid, har vi absolutt nok å bruke tiden på framover. Da vi endelig hadde fått på plass teppe på verandaen og minsten fikk romstere rundt, innså vi hvor upraktisk det er med åpningen ut mot gresset. Så nå må vi lage port i nærmeste framtid, så vi slipper å fly rundt etter han. Noen ganger kan det være fint å bare la han farte rundt uten å fotfølge han, og med tanke på at han klatrer på alt mulig er det like greit å få på plass en solid sperring. 


Liten gutt som koser seg, så stas med sand!

I dag gjorde vi som så alt for mange andre - vi tok turen til Nordby for å handle. Fryktelig urutinert å dra til Sverige på en søndag, men noen ganger må det bare bli sånn. A synes det er kjempekult å se på alle menneskene og glemte helt at han egentlig begynte å bli sulten. Helt til vi kom til bilen, selvfølgelig. Først etter jeg ble mamma har jeg innsett hvor utrolig praktisk det er med disse smootieposene. Enda kjekkere er det nå som han har funnet ut hvordan han spiser fra den uten at vi må gi med skje, neste steg blir å holde den selv. Ser for meg smoothie overalt, men vi får vel starte med halvfull pose. Morsomt å se hvor fort han lærer! Må bare skryte litt av han, lille sjarmøren vår.


Mamma og A venter på at pappa skal bli ferdig i prøverommet...

Nå skal jeg titte litt rundt og se om jeg finner gode tilbud til barnehagestart, greit å ikke sitte med alt rett før han begynner i august. Noen som har tips til hvor jeg finner slitesterke klær som ikke koster en formue? :)

Our new corner 27.05.2016

Etter flere dager med totalt kaos i stue og kjøkken er vi endelig ferdig! Det skal sies at ingen av oss er så veldig handy, i tillegg skal det gjøres etter jobb og før lille sovner.

Denne plassen har bare vært full av rot og kaos, men endelig fikk vi ordnet en fin løsning her også! Idéen fikk vi egentlig da vi var en tur innom naboen for litt siden og vi fant fort ut at vi ønsket noe liknende selv. Det er stort sett jeg som kommer til å sitte der med jobb eller blogg, så vi går for én barstol i første omgang. Jeg har vært på leting etter en fresh og rimelig barstol en liten stund nå og finner ingen som kan matche denne i pris eller farge.

Jeg er så lei av at alt skal være svart eller hvitt, så nå blir det knallgul barstol. Det kommer til å bli så fint! Vi er så glad i farger og prøver å bli flinkere til å bruke farger i leiligheten. Egentlig kunne jeg tenke meg å handle andre steder enn IKEA, men så finner jeg jo så mye fint der! I tillegg koster det ikke en formue å fornye litt, det finnes så utrolig mye annet å bruke pengene på. Så nå må jeg bare komme meg til IKEA i nærmeste framtid, skulle helst hatt den i går!

Hva synes du om den lille kroken vår? :)

Nå skal jeg lene meg tilbake og nyte en kveld alene på sofaen. Smeltet sjokolade og frukt står på menyen i kveld, finnes det egentlig noe bedre? I think not. Kos dere videre og nyt fredagskvelden!

Min Yoghurt 22.05.2016

Sponset produkt / testpilot

For en tid tilbake meldte jeg interessen som testpilot for Nestlé "Min Yoghurt" hos Smartson. Da vi kom hjem fra ferie skjønte jeg lite av hentelappen fra posten - jeg hadde da ikke bestilt noe? Gjett om jeg ble glad da jeg så innholdet i pakken! De som kjenner meg vet at jeg ELSKER å få ting gratis, så dette var jo rene julaften.

Nestlé Min Yoghurt er for barn fra 6 mnd. Om du ønsker å gi dette til barnet ditt før de er 10 mnd, som er da det er anbefalt å begynne smått med melk i mat eller litt yoghurt, må være opp til hver enkelt. Jeg tenker at en liten smak av yoghurt her og der ikke er nok til å fylle magen til fordel for annen mat og heller ikke hemmer jernopptaket. Forskjell på en liten smak en gang i mellom og hver eneste dag. Nå som A er over 9 mnd tenker jeg at det ikke er noe problem å la han smake, det er jo ikke sånn at den store forandringen skjer på dagen han blir 10 mnd.

Uansett, lille har fått smake og han ELSKER de! Armer og bein flyr og større smil skal du lete lenge etter. Posene er veldig kjekke og kan lagres et døgn i kjøleskap etter åpning. På den måten kan de små spise litt av gangen, eventuelt som dessert eller sammen med et brødmåltid. Alt med måte, tenker jeg. Vi øvde også på å spise rett fra posen, men det ser ut som vi skal fortsette med skje litt til. Plutselig får han det til, men enn så lenge er det bare kjempemoro å få den i munnen. Hihi, lille vakre!

Har dere prøvd noen av disse? Hva synes de små? :)

#nestle #minyoghurt #smartson #testpilot

Pollenallergi - den tid er forbi! 19.05.2016

Før vi reiste på ferie for snart to uker siden, slet jeg med rennende og tett nese om hverandre, i tillegg til kløende og rennende øyne. Tanken om at jeg muligens dro med meg en pollenallergi da jeg gikk gravid i fjor slo meg et lite sekund, før jeg innså at det stort sett forekom på kveldstid. Hadde det vært pollenallergi ville jeg vel reagert hele dagen? Eller?

Etter en uke på ferie uten så mye som et tegn til plagsomme øyne eller nese, glemte jeg hele greia. Et døgn etter at vi kom hjem våknet jeg med pottetett nese og øyne som rant som en foss. Linsene måtte erstattes med briller og det hele føltes ganske håpløst - helt til jeg innså at jeg ikke hadde tatt morgendrinken min. Etter siste slurk oppdaget jeg at jeg plutselig kunne puste gjennom nesen igjen og øynene hadde sluttet å renne. Etter fem minutter var alt tilbake til normalen og bitene falt på plass. Grunnen til at jeg merket dette på kvelden i dagene før vi dro var rett og slett at effekten begynte å forsvinne. Jeg drikker ett glass med favoritten på morgenen og en annen favoritt litt utover dagen, de dagene jeg føler behov for litt ekstra energi eller rett og slett har lyst på noe annet enn vann.

Når jeg tenker tilbake ser jeg absolutt sammenheng mellom tett nese og ett eller to glass i løpet av dagen. Tenk at noe så enkelt kan løse et problem som for mange er så fryktelig stort! I fjor prøvde jeg å bortforklare det ved å fortelle meg selv at det var graviditeten som serverte meg rennende nese, men jeg skjønner jo nå at pollen hadde skylda.

Jeg har tidligere fortalt folk at jeg har løsningen for de med pollenallergi, men har ikke selv kunne forklare hvordan det fungerer. Etter å plutselig ha blitt pollenallergiker selv, ser jeg absolutt hvor mye dette kan øke livskvaliteten til andre som er plaget. Sta som jeg er nekter jeg å dytte i meg reseptbelagte piller eller annet snask som skal fungere, jeg har jo faktisk verdens beste produkter stående på kjøkkenet fra før. Rene produkter som alle kan få glede av, ikke bare allergikere. Jeg kommer aldri til å slutte å bli overrasket over alt som kan løses med noen glass om dagen.

Lurer du på om dette kan være noe for deg? Let me know!

Simple. Successful. Experience results.

Ønsker meg grønne fingre til jul 16.05.2016

Turen gikk ut for å kjøpe blomster i dag og vi endte opp på et lokalt gartneri hvor alt kostet minst halve prisen av hva det ville gjort hos Plantasjen. Alltid deilig å spare penger på noe som uansett skulle kjøpes inn!

Jeg har virkelig ikke peiling på blomster og kommer nok til å ta knekken på disse også. Forhåpentligvis holder de seg såpass lenge at folk rekker å se at vi har hatt blomster i år. Det bare faller seg ikke naturlig for meg å vanne blomster med jevne mellomrom, jeg har en tendens til å glemme hele greia. Tenk om de hadde vannet seg selv! Det hadde vært noe. Ønsketenkning er lov, vel?

Jeg synes det ble ganske fint med litt blomster på veggen, ble liksom litt koseligere med en gang. Vi har sittet ute i flere timer i dag og det har vært så deilig! Tror faktisk jeg har fått litt farge i dag også, det skader jo aldri. Brun kommer jeg nok aldri til å bli, men jeg er fornøyd så lenge det ser ut som jeg har vært i solen.

Nå skal alt ordnes klart til morgendagen før vi slenger oss på sofaen for kvelden, deilig å roe ned litt før natta og morgendagen. Lillegulls første 17. mai - det blir stas!

Borte bra, men hjemme best 16.05.2016

En uke borte fra det meste av sosiale medier har gjort godt, men nå er jeg klar for å komme tilbake! 

Den siste uken har vi kosa oss masse på vår første ordentlige familieferie. Store og små har hatt det så fint og reising med en liten krabat gikk mye bedre enn vi hadde sett for oss. Det skal sies at A sjelden gjør noe ut av seg annet enn å bable og oppføre seg som om han har mark i rompa, og denne uken var inget unntak. Han elsket å sitte i den nye vogna og sov like godt i den som i seng eller større vogn. I tillegg er den så lett og fin, jeg er så utrolig glad for at vi valgte å gå til innkjøp av den. Anbefaler absolutt Babyzen Yoyo+ på det varmeste! Kan fortelle litt om den i et innlegg senere, hvis det er interesse for det? 

Været kunne absolutt vært bedre, men vi hadde kjempefine dager likevel. Vi ble kjent med to norske familier som vi var en del sammen med i løpet av uken og det var så koselig! Store og små gleder seg masse til å møtes igjen om ikke så alt for lenge. Ellers slappet vi av for det meste og nøt solen når den tittet frem. Den skinte nok mer hjemme i Norge enn den gjorde på Mallorca, men det er det umulig å forutse når reisen bestilles i februar.. Det største målet med turen var egentlig å se hvordan vi taklet å reise med et lite troll og det gikk jo kjempefint. En stor bonus å få nye venner på toppen av det hele, bedre kan det ikke bli! Vi kommer definitivt til å reise på familieferie flere ganger og gleder oss til å oppleve nye steder. 

Ellers er jeg veldig klar for å få gjort verandaen klar for sommeren og vurderer en tur til Plantasjen i løpet av dagen, selv om jeg synes det er litt fyfy å handle på dager som dette.. Til mitt forsvar har jeg vært bortreist en uke, så jeg er litt unnskyldt. Eller? Uansett er det veldig deilig å være hjemme igjen, med eller uten sommerklar veranda.

Ønsker dere alle en super 17.mai-feiring i morgen, spis masse is og kos dere! :D

Blue sky 08.05.2016

Det er så deilig å være på ferie uten stress og mas! Rolige dager passer oss helt perfekt akkurat nå.

Solen tittet fram i dag også, og vi koste oss i solsteiken fram til lunsj. Etter lunsj hadde skyene funnet veien og siden har det vært relativt grått. A storkoser seg og selv om været kanskje er litt kjipt, er det midt i blinken for han. Det er også begrenset hvor lenge vi klarer å aktivisere han ved solsengene, han vil jo gjerne være overalt og helst sammen med de store barna. Sitter med de største øynene og viser med hele seg at han gjerne skulle tatt bomba ut i bassenget han også. Haha!

Ellers er planen en tur inn til Palma på onsdag for å titte og shoppe litt, det blir bra! Håper solen fortsetter å titte fram de nærmeste dagene, nå når vi først har kommet oss på ferie. I følge de som jobber her pleier det aldri å være så dårlig vær på denne tiden av året og det har vært knallvær hele vinteren og fram til nå. Selvfølgelig. Det er bare sånn vår flaks fungerer, det er alltid et eller annet.

Været kan vi dessverre ikke få gjort noe med, så her er det bare å finne annet å gjøre enn å steke i sola. Ferie er det jo uansett og det er så fint!

Da er vi på plass! 07.05.2016

I natt kom vi endelig fram til hotellet etter en fullstendig smertefri reise. Minsten har vært helt eksemplarisk og vi er så stolte at vi holder på å sprekke! Han fikk en liten seng til å henge på veggen foran oss og det var så deilig å kunne spise uten han på fanget. Absolutt verdt pengene det kostet å reservere plassene, anbefales til alle som reiser med babyer. A er 9 måneder og passet akkurat oppi, så den hadde ikke passet om vi hadde reist en måned senere.

Hotellet er veldig fint og rommet er helt fantastisk. Det er enda mer barnevennlig her enn det er hjemme.. Haha! Stikkontakter, dører, skuffer og spisse kanter er sikret, så A kan egentlig surre rundt som han vil. Så deilig!

Verandaen er også kjempefin, men den får jeg ikke vist bilder av enda fordi det REGNER. Bøtter ned, blir vel mer riktig. Det er meldt litt grått vær noen dager når vi er her, men det får da finnes grenser... Full sol hjemme og full sol her når vi drar hjem igjen, akkurat vår flaks! Men det blir hva vi gjør det til, så i dag tar vi det med ro og kommer oss etter reisingen i går, eller rettere sagt i natt. I morgen er det i det minste meldt opphold, så da skal vi utforske området rundt her og finne ut hva vi vil gjøre resten av uka.

Dette er en av to dager vi ikke har inkludert mat, så vi får ta turen ut og finne oss litt lunsj etter hvert. Frokosten var veldig bra, så vi satser på at resten av måltidene vi har her er like bra. Vi snakkes senere, nyt dagen!

En fin start på reisen 06.05.2016

Familien vims har kommet seg fram til flyplassen og er klare for ferie!

Av frykt for å havne midt i rushen dro vi tidlig og endte opp med et hav av tid på Gardermoen. Heldigvis kunne vi levere fra oss bagasjen med en gang og var gjennom sikkerhetskontrollen på null tid. Med unntak av vogna som ikke ville slå seg sammen, da.. Typisk at sånt skjer når man er litt stressa, men det gikk til slutt.

Nå har store og små fått i seg litt mat og er klare for enda litt venting før gaten vår i det hele tatt dukker opp på skjermen. Minsten sitter i vogna og sier "mamamamama", så mor er sånn passe fornøyd! Haha. Satser på å kunne oppdatere litt i løpet av ferien også. Det skal være nett på hotellet, men man vet jo aldri hvordan det fungerer.

Kos dere masse og nyt varmen som har kommet, endelig kom våren til Norge også! :D

Et lite livstegn fra frøken trøtt 05.05.2016

Endelig har jeg tid til en rask oppdatering! 

Den siste uken har rett og slett bare blitt borte, ca null søvn har en tendens til å gi den effekten. Dagene bare flyter sammen og brått er du usikker på hvilken dag eller tid på døgnet det egentlig er. Vi har vært så utrolig bortskjemt med en baby med godt sovehjerte, da blir det liksom litt ekstra slitsomt i de periodene hvor rutinene blir helt borte. Denne gangen har det vært kombinasjonen snørrete nese, hoste og tenner på vei. På det verste var jeg ute på trilletur klokken ett om natten, forhåpentligvis første og siste gang. Urolig baby som ikke blir komfortabel i noen som helst stilling er fryktelig slitsomt i lengden. 

Merkelig hvordan alt blir tilgitt så fort, han er jo så søt! Haha. Klarte faktisk å få tatt et bilde hvor det er mulig å se antydninger til tennene som er på vei opp, endelig kommer tennene hos denne gutten også. De har fortsatt ikke kommet gjennom, så vi lever i spenning og lurer på hva som venter oss i nærmeste framtid.. 

I tillegg til lite søvn, hovne øyne og alt for mange smekker, har vi også pakket og gjort oss klare til årets sydenferie! I morgen går turen til Mallorca og vi skal endelig begi oss ut på vår første familieferie. Vi er veldig spent på hvordan både reise og opphold blir for alle tre, men vi hopper i det og håper på det beste. Det har jo gått veldig fint når vi har vært på helgetur. Selv om det ikke er meldt det flotteste været er jeg helt sikker på at vi kommer til å kose oss masse. Med tanke på at det er As første tur til varmen er det helt greit at det ikke er stekende sol og varme hele tiden. Vi reiser med Ving og skal bo i en liten leilighet som heter "Happy Baby", jeg kan komme tilbake til hva det betyr en annen dag, men kort fortalt er det tilrettelagt for familier som reiser med små barn. 

Kilde

Det blir ikke feil med en uke her, kjenner jeg! Nå skal jeg straks komme meg i seng og lade opp til morgendagen. Lille har forflyttet seg rundt hele senga siden han la seg for noen timer siden, så jeg er veldig spent på hvordan natten blir. Forhåpentligvis trenger han også å ta igjen litt søvn, fingers crossed! 

Om meg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no