lone kristine

www.lonekristine.blogg.no

Bloggen har flyttet! 24.08.2016

Etter at jeg begynte å jobbe igjen etter permisjonstiden har jeg innsett at blogging tar alt for mye tid. Samtidig har jeg ikke lyst til å gi meg helt og velger derfor å flytte til Instagram!

Kontoen heter "mammatilminsten" og vil vise deler av vår hverdag. Et bilde sier mer enn tusen ord, samtidig som jeg kan velge hva og og hvor mye jeg ønsker å skrive. Noen ganger vil det være hverdagsbilder, andre ganger vil det være barneklær, interiør eller rett og slett tips fra en småbarnsmamma til andre småbarnsfamilier.

Jeg håper du vil følge oss og se hvor veien går videre!

Bloggen vil fortsatt ligge her, plutselig en dag kommer lyst og overskudd tilbake igjen. :)

Husk å følge "mammatilminsten" på Instagram!

KIDS WE LOVE 21.06.2016

Husker dere jeg fortalte om vinnerlykken min for en tid tilbake? Den har lagt seg helt på is nå, men jeg har endelig fått brukt opp et av gavekortene jeg stakk av med! 

Jeg vet ikke om noen la merke til t-skjorten A hadde på seg i gårsdagens innlegg? Den er så utrolig fin og jeg er superfornøyd med at jeg valgte akkurat denne!T-skjorten kommer fra en svensk nettbutikk som heter kidswelove.se og de har utrolig mye annet fint også. Klærne lages i Sverige av hun som driver nettbutikken og det meste er laget av organisk bomull. Jeg ble overrasket over hvor myk og god t-skjorten er! I tillegg kan du sette personlig preg på flere av plaggene ved å velge hvilken bokstav du ønsker. Tenker det er ekstra stas for barna når de begynner å kjenne igjen bokstaven sin. :) 

Et lite shoppingtips fra meg til deg!

Ta en titt du også, kanskje du finner noe fint til din lille eller som gave? 

Min Yoghurt 22.05.2016

Sponset produkt / testpilot

For en tid tilbake meldte jeg interessen som testpilot for Nestlé "Min Yoghurt" hos Smartson. Da vi kom hjem fra ferie skjønte jeg lite av hentelappen fra posten - jeg hadde da ikke bestilt noe? Gjett om jeg ble glad da jeg så innholdet i pakken! De som kjenner meg vet at jeg ELSKER å få ting gratis, så dette var jo rene julaften.

Nestlé Min Yoghurt er for barn fra 6 mnd. Om du ønsker å gi dette til barnet ditt før de er 10 mnd, som er da det er anbefalt å begynne smått med melk i mat eller litt yoghurt, må være opp til hver enkelt. Jeg tenker at en liten smak av yoghurt her og der ikke er nok til å fylle magen til fordel for annen mat og heller ikke hemmer jernopptaket. Forskjell på en liten smak en gang i mellom og hver eneste dag. Nå som A er over 9 mnd tenker jeg at det ikke er noe problem å la han smake, det er jo ikke sånn at den store forandringen skjer på dagen han blir 10 mnd.

Uansett, lille har fått smake og han ELSKER de! Armer og bein flyr og større smil skal du lete lenge etter. Posene er veldig kjekke og kan lagres et døgn i kjøleskap etter åpning. På den måten kan de små spise litt av gangen, eventuelt som dessert eller sammen med et brødmåltid. Alt med måte, tenker jeg. Vi øvde også på å spise rett fra posen, men det ser ut som vi skal fortsette med skje litt til. Plutselig får han det til, men enn så lenge er det bare kjempemoro å få den i munnen. Hihi, lille vakre!

Har dere prøvd noen av disse? Hva synes de små? :)

#nestle #minyoghurt #smartson #testpilot

Pollenallergi - den tid er forbi! 19.05.2016

Før vi reiste på ferie for snart to uker siden, slet jeg med rennende og tett nese om hverandre, i tillegg til kløende og rennende øyne. Tanken om at jeg muligens dro med meg en pollenallergi da jeg gikk gravid i fjor slo meg et lite sekund, før jeg innså at det stort sett forekom på kveldstid. Hadde det vært pollenallergi ville jeg vel reagert hele dagen? Eller?

Etter en uke på ferie uten så mye som et tegn til plagsomme øyne eller nese, glemte jeg hele greia. Et døgn etter at vi kom hjem våknet jeg med pottetett nese og øyne som rant som en foss. Linsene måtte erstattes med briller og det hele føltes ganske håpløst - helt til jeg innså at jeg ikke hadde tatt morgendrinken min. Etter siste slurk oppdaget jeg at jeg plutselig kunne puste gjennom nesen igjen og øynene hadde sluttet å renne. Etter fem minutter var alt tilbake til normalen og bitene falt på plass. Grunnen til at jeg merket dette på kvelden i dagene før vi dro var rett og slett at effekten begynte å forsvinne. Jeg drikker ett glass med favoritten på morgenen og en annen favoritt litt utover dagen, de dagene jeg føler behov for litt ekstra energi eller rett og slett har lyst på noe annet enn vann.

Når jeg tenker tilbake ser jeg absolutt sammenheng mellom tett nese og ett eller to glass i løpet av dagen. Tenk at noe så enkelt kan løse et problem som for mange er så fryktelig stort! I fjor prøvde jeg å bortforklare det ved å fortelle meg selv at det var graviditeten som serverte meg rennende nese, men jeg skjønner jo nå at pollen hadde skylda.

Jeg har tidligere fortalt folk at jeg har løsningen for de med pollenallergi, men har ikke selv kunne forklare hvordan det fungerer. Etter å plutselig ha blitt pollenallergiker selv, ser jeg absolutt hvor mye dette kan øke livskvaliteten til andre som er plaget. Sta som jeg er nekter jeg å dytte i meg reseptbelagte piller eller annet snask som skal fungere, jeg har jo faktisk verdens beste produkter stående på kjøkkenet fra før. Rene produkter som alle kan få glede av, ikke bare allergikere. Jeg kommer aldri til å slutte å bli overrasket over alt som kan løses med noen glass om dagen.

Lurer du på om dette kan være noe for deg? Let me know!

Simple. Successful. Experience results.

25% og fri frakt hos Reima 29.04.2016

Annonse

Vi har enda ikke gått til innkjøp av så alt for mye yttertøy til minsten, men nå er det ikke lenge til vi må tenke på barnehagetøy. Jeg har hørt mye fint om Reima og tenkte jeg skulle tipse dere lesere om et supert tilbud de har akkurat nå.

Til og med i morgen, 30.04.16, får du gratis frakt når du bestiller fra Reima.com. Dersom du er medlem i Reima Club får du i tillegg 25% rabatt på alt regntøy og regntilbehør (gjelder ordinære priser og kan ikke kombineres med andre rabatter). Det er jo en helt super rabatt som faktisk blir merkbar og prisene er veldig bra fra før, synes jeg. En del varer er allerede nedsatt, så det er absolutt muligheter for å gjøre et godt kjøp.De har faktisk regntøy fra størrelse 74, så her er det mulig å finne klær som passer til aktive barn i alle aldre. I tillegg synes jeg de har innmari freshe farger og mønster på regntøyet! Det er så lett å gå for mørke farger, men barna blir strengt talt synligere jo mer farger de har på klærne. Jeg kjenner jeg gleder meg litt til å handle yttertøy til A framover - det finnes jo så mye fint! 

Dersom du ikke er medlem av Club Reima allerede, kan du melde deg inn ved å klikke på Logg inn/Registrer øverst i høyre hjørne HER og bruk rabattkoden NORCLUBAPRIL16 for å få 25% avslag.

#mamma #mammablogg #foreldre #barn #tilbud #rabatt #reima #klær #shopping #barnehage

Tips til kveldskos 28.04.2016

Har du lyst på noe godt til kvelden, eller kanskje som ventemat til gjestene før middagen serveres? Da får du et tips her!

Det hele er ganske enkelt, det eneste du trenger er paibunn og pesto. Du kan selvfølgelig lage dette selv, men vi gikk for den raske løsningen i dag.

Rull ut den ene bunnen og smør på et lag med pesto. Hvor mye du legger på er smak og behag.

Legg den andre bunnen over og klipp inn mot midten. Dette gjør vi for at det skal bli lett å dra av en og en bit når det skal serveres. Hvis du ønsker kan du forme bunnene som noe annet, f.eks. et tre eller et hjerte.

Ta tak i enden på "strimlene" og rull rundt noen få ganger. Ikke rull for mange ganger, da går de opp når de stekes.

Inn i ovnen i ca 30 minutter og voila! Så lett kan det gjøres.

Kan godt serveres med en dip, vi laget en med rømme, hvitløk, salt, pepper, urter og annet vi fant i skapene. Det trenger ikke å være mer fancy enn som så! :)

Håper det smaker!

Lone tipser: Go baby go! 06.04.2016

I helgen fikk vi endelig kjøpt noe vi har tittet på lenge, nemlig strømper fra Go Baby Go!

Go Baby Go er et dansk merke som lager gode strømper for barn som skal lære å krabbe og gå. Det finnes både sokker, strømper, tightser og knebeskyttere, alle med antiskli slik at det blir lettere for barnet å både krabbe og gå.

Jeg var litt redd for at dette skulle hindre A fra å dra seg bortover slik han har gjort i lang tid, men det gikk veldig fint. Mamma var nok litt mer begeistret for de nye strømpene enn minsten selv, for han ble egentlig bare frustrert når beina ikke forsvant under han. Haha! Det har heldigvis gått seg til, han står lenger på alle fire og kommer seg litt bakover enn så lenge. Han prøver å komme seg framover, men det ser nesten ut som han synes det er litt skummelt. Lille vakre!

Han har stått på alle fire og vugget fram og tilbake i flere uker, så jeg håper dette vil hjelpe han litt på veien. Målet er på ingen måte å tvinge han til noe han ikke er klar for, det er viktig å få fram. Ser vi at dette blir helt feil legger vi de på hylla en liten stund, men jeg tror det kommer til å gå helt fint. Knebeskytterne er veldig fine enten utenpå bukse så han ikke sklir rundt på parketten, eller som beskyttere når han farter rundt i bare bodyen.

Strømpene finnes i 6-12 og 12-18 mnd, vi ble anbefalt å gå for den største. Selv om han bare er 8 mnd passer disse veldig fint og kommer samtidig til å passe lenge. De har antiskli på knærne i tillegg til over og under foten. A synes mønsteret er innmari kult! Knebeskytterne finnes kun i en størrelse. Go Baby Go finner du blant annet hos Carmell, IngridsHjem eller Babyshop.

Hello Energy 29.03.2016

Tenk deg at du er 20 år. Du er fulltidsstudent med jobb ved siden av og har nettopp flyttet inn i din første leilighet sammen med kjæresten. Dagene er stort sett fylt med forelesninger, studier og jobb, men samtidig har du mye fritid. Det er nå du har muligheten til å leve livet og gjøre akkurat som du vil, du har jo egentlig lite forpliktelser. Hva du vil, hvor du vil. Problemet er bare at du ikke orker. Du kommer hjem fra skolen og legger deg på sofaen. Der sover du en time eller to før det er tid for middag. Etter middag er det tilbake til sofaen, helst senga, og øynene går igjen helt til neste dag. Og sånn går dagene. Kanskje du tar deg en tur til noen venner i helgen, men det spørs om du orker. Trening står heller ikke på lista, det er rett og slett ikke energi nok i kroppen til å i det hele tatt tenke på trening.

Hopp litt framover og tenk deg nå at du er 23. Plutselig er alt annerledes enn det var for tre år siden. Tanken på trening er det som står høyest på listen, et eller annet sted må du gjøre av den ekstra energien. Du melder deg på den ene sosiale sammenkomsten etter den andre. Dagene kan rett og slett ikke fylles opp nok. Ikke glem at du også er i full jobb for første gang. Fulle arbeidsdager som lærer, ikke akkurat en 8-16 jobb. I tillegg sover du helt fantastisk godt. Og er uthvilt når du våkner.

Det skal så lite til for å oppnå stor forandring. Jeg er så glad for at jeg tok sjansen!

Du har nå tatt en rask titt på to ganske ulike hverdager, noen år tilbake i tid. I dag er alt helt annerledes. Jeg er småbarnsmor med en sønn på snart åtte måneder. Jeg er samboer, kjæreste, mamma, venninne, datter og barnebarn. Best av alt, jeg har ork til alt jeg har lyst til. På det drøye halve året minsten har vært hos oss har jeg sovet maks fem ganger på dagtid. Vi har hatt våkenetter og avbrutt søvn som alle andre. Vi har hatt krevende dager og gitt av oss selv hele tiden, hver eneste dag. Likevel har vi ikke hatt behov for en pause midt på dagen. For fem år siden hadde jeg mest sannsynlig ikke holdt ut til lunsj.

Å både kjenne og vite at jeg har muligheten til å gi så mye av meg selv som mor føles helt fantastisk. Det er så deilig å vite at jeg kan gjøre både det ene og det andre, fordi jeg faktisk har overskudd til det. Jeg skal i hvert fall ikke gå glipp av ting fordi kroppen er sliten og tom for energi, det er jeg ferdig med.

Lurer du på hvordan du kan oppnå det samme? Ta kontakt, jeg slår gjerne av en prat! Jeg gleder meg til å høre fra akkurat DEG!

Take a chance and make a change 08.02.2016

For to og et halvt år siden tok jeg et valg jeg aldri kommer til å angre på. Et valg som snudde opp ned på så utrolig mye og som har gitt meg så mye mer enn jeg turte å håpe på.

Noen ganger må du bare ta en sjanse. Hvis du ønsker endring, må du ta en sjanse. Du må ikke bare ta en sjanse, du må gi det en sjanse også. Du må hoppe i det med begge beina og la det stå til. Hva har du å tape? Mest sannsynlig ingenting. Den sjansen jeg tok har gitt meg bedre livskvalitet, nye venner og bekjente, muligheten til å strekke meg godt utenfor komfortsonen og jeg er overbevist om at det gjør meg til en bedre mor.

Jeg kan være så sliten som jeg ikke har vært på evigheter, med tårer i øynene og hodet låst fast på negative tanker. Ti minutter senere er jeg oppe og hopper, klesvasken blir tatt og kjøkkenet blir ryddet, samtidig som jeg leker og tuller med lillegutt. Jeg synger, smiler og ler. Jenta som for kort tid siden helst ville synke ned i senga og aldri stå opp, kunne heller tenke seg å dra ut på en skikkelig jentekveld.Eksemen som var så plagsom i mange år har takket for seg og hilser bare på en gang i mellom. Ikke på langt nær så voldsomt som det var tidligere, det kan ikke sammenlignes. Astmaen som hindret meg i å gjøre det jeg ønsket har også gått i hi, og blitt der. De ekstra timene med søvn midt på dagen er ikke lenger nødvendig, ikke engang nå som vi har en liten baby i hus. Den dårlige samvittigheten for å ikke få i kroppen nok av det den trenger, er borte. I dette huset går vi aldri en dag uten.

Jeg kjenner så mange som har fått snudd livet sitt på hodet. Jeg kjenner så mange som har fått bukt med sine plager, både små og store. Jeg kjenner så mange som er evig takknemmelige og som ønsker at alle andre også skal få det så bra. At nettopp DU skal kjenne dette på kroppen.

Det handler om å forebygge, om å forberede kroppen så godt som overhodet mulig. Det handler ikke om å ta bort eller erstatte, det handler om å tilsette og fylle opp. Det handler om å gi deg selv de beste forutsetningene og det livet du fortjener. Det handler om å være åpen og gi det en sjanse, gå utenfor komfortsonen og vite at det du gjør er så bra!

Fordi du fortjener det.

Simple. Successful - Experience Results.  

En liten update 18.01.2016

Andre uke på diett er gjennomført!

Kort fortalt går det egentlig veldig greit. Jeg har ikke klart å holde meg 100% på dietten, rett og slett fordi jeg ikke er så fryktelig glad i rent kjøtt og slet litt med å føle meg mett når jeg ikke spiste så mye som jeg skulle, i tillegg til at det ble vanskelig å følge alt med en liten baby i hus som krever sitt. Selv om jeg ikke er så streng på akkurat dette, prøver jeg så godt jeg kan å holde meg unna salt, sukker, gluten og melkeprodukter. Det betyr ikke at jeg IKKE spiser noe som inneholder dette, men jeg prøver å holde meg unna. Resultatet har vært en lettere kropp (den både føles lettere og vekta viser det), enda mer overskudd enn jeg hadde fra før og ikke minst betydelig mindre eksem og svakere strekkmerker. Ja, det har faktisk hatt innvirkning på strekkmerkene også! Heldige meg fikk merker de to siste ukene av graviditeten, gjett om jeg ble type grinete... Men nå er de på vei til å bli mye lysere og kommer ikke til å være spesielt synlige til slutt vil jeg tro. Hurra!

Jeg merker så godt på kroppen at jeg ikke spiser som jeg pleide. Jeg dytter ikke i meg masse unødvendig og har ikke sug etter salt eller søtt. Tillot meg selv litt potetgull på fredag, bare for å se hvordan det gikk, og jeg trengte ikke en liten skål engang før jeg var fornøyd. Til sammenligning pleide jeg å kjøre i meg en hel pose når jeg først var i gang, så dette er absolutt en forbedring. Etter å ha spist to hveteboller her om dagen, hadde jeg faktisk vondt i magen noen timer etterpå. Dette er ikke noe som er nytt nå, men det var greit å kjenne på kroppen at det faktisk er ganske stor forskjell når jeg holder meg unna. 

Dette betyr i bunn og grunn at jeg bør legge om spisevanene og bli litt flinkere. Det er veldig lett å slenge sammen det man er vant til å lage, men det er ikke akkurat vanskelig å tenke litt nytt heller. Tips og oppskrifter jeg tester ut kommer på bloggen etter hvert! Nå har jeg akkurat kost meg med verdens beste ProShape til frokost, det er så deilig å føle seg mett OG lett i kroppen. Jeg har forresten en venninne som har vært enda flinkere enn meg til å følge dietten, resultatet ble fem kilo mindre på en uke! Det er så bra jobba! 

Dette er et av favorittmåltidene om dagen, oppskrift kommer. Ønsker dere alle en fin uke!

28 Days Challenge 08.01.2016

Nå er jeg allerede i gang med dag fem av 28 og det føles så bra! 

Jeg merker at jeg ikke får gjennomført 100% slik det skal være, rett og slett fordi hverdagen med en liten krabat krever at man må legge fra seg det man holder på med rett som det er. I går måtte jeg også krype til korset og ta en liten skje med ris ved siden av den stakkars kyllingfileten. Kjente at den vokste i munnen på meg og klarte ikke å få ned mer enn tre biter. En liten spiseskje med ris ved siden av hjalp som bare det, og brått var hele fileten borte. Bortsett fra det går det veldig fint og jeg er ikke sulten mellom måltidene. Jeg følger alle måltidene og drikker det jeg skal i tillegg til masse vann, og begynner faktisk å se bedring på huden allerede! Jeg har slitt med eksem på armene i ca. ti år nå og begynner å bli skikkelig lei. Det ble betraktelig bedre da jeg startet med tilskudd for over to år siden, det ble såpass bra at jeg faktisk turte å gå med t-skjorte ute blant folk. 

Så hva er egentlig denne "28 days challenge" som jeg maser sånn om? Jo, det skal jeg fortelle dere. Det hele går i hovedsak ut på å unngå gluten, salt, sukker, melkeprodukter, kunstig søtning og alkohol. Den første uken er det stort fokus på proteiner, i form av både rent kjøtt og egg. De neste ukene blir mye lettere, når det skal legges til blant annet grønne grønnsaker, rugbrød og biff. Det høres kanskje veldig firkantet og vanskelig ut, men det er ikke det. Etter å ha lest nøye gjennom de tre neste ukene kjenner jeg at jeg skal ta meg noen friheter de to siste ukene. Jeg skal holde meg unna det jeg ikke skal ha i meg så godt jeg kan, men prøve meg fram med litt lavkarbo i tillegg til gluten- og melkefritt. Grunnen er at jeg ikke er så fryktelig glad i kjøtt og kjenner at tre ganger om dagen i tre uker blir i meste laget for meg, selv om jeg vet at jeg kan bytte ut flere av måltidene med shake. Jeg skal gi tilbakemelding på hvordan det går og om jeg opplever effekt da også! Jeg vet at mange tar denne dietten i bare en eller to uker, så jeg tenker to uker hvor jeg følger 100%, for så å prøve meg fram med litt annen mat.

Ved siden av maten som spises får man godt med påfyll av både vitaminer og mineraler. Verdens beste! Det smaker godt og du kjenner absolutt virkningen det har på kroppen. Deilig! Ser at jeg har glemt å ta med Omega 3 på bildet, men det tar jeg også hver dag. Sammen med Basics, Restorate og Activize som dere ser på bildet, er dette noe jeg tar året rundt, diett eller ikke. Yoghurten spiser jeg når jeg husker å kjøpe og lage den. Jeg er ikke spesielt glad i naturell yoghurt, men den her er skikkelig god! 

Det skal sies at denne dietten ikke er utarbeidet av folkene bak FitLine-produktene. Den er satt sammen av noen andre, men med produktene som tilskudd slik at effekten blir så bra som mulig. Jeg har lest om og snakket med mennesker som har gått ned alt fra 5-18kg på denne dietten og samtidig blitt kvitt en del andre plager. Produktene alene vil også kunne gjøre dette, men "28 days challenge" gir kroppen en skikkelig kick-start, for de som ønsker det. Alltid deilig å føle at kroppen bli renset for all dritt og unødvendig fett som lagrer seg i blodet og rundt organene. Det er så ekkelt å tenke på!

Dette er selvfølgelig kort fortalt og ikke detaljert nok til at du kan sette i gang selv helt enda. Ta kontakt dersom du lurer på om dette kan være noe for deg eller hvis du har spørsmål om produktene eller noe annet. Jeg kan hjelpe deg slik at du får produktene til supre priser! :D 

 

#helse #bedrehelse #diett #ikkesulten #sunnkropp #fitline

Lone tipser: Milestone Baby Cards 06.01.2016

Mange lurer på hva de skal gi bort i babyshower eller til nybakte foreldre, her kommer et lite tips!

Da jeg gikk gravid oppdaget jeg disse superfine kortene og bestemte meg for at disse måtte jeg ha. De er så fine og gjør det mye lettere å dokumentere milepælene som kommer i løpet av barnets første leveår. Det er så lett å glemme når de gjorde hva! Jeg føler at disse kortene gjør det mye lettere, rett og slett fordi jeg gleder meg til å bruke de og dermed husker jeg hvilke ulike kort som finnes. 

Esken inneholder totalt 30 kort. Kortene dekker en god del hendelser som for eksempel min første bursdag, første gang jeg spiste fast føde, første gang jeg krabbet og da jeg rullet for første gang, i tillegg til 1-12 uker og 4-11 måneder. Den markerte plassen til å skrive inn dato gjør det lettere å gå tilbake for å se når barnet gjorde de ulike tingene. Det er god størrelse på kortene, så det er lett å se hva det står når de blir tatt bilde av. 

Dette er ikke et sponset innlegg, rett og slett bare et lite tips fra meg til deg! Du finner kortene hos Carmell og Minikids, og de finnes også til større barn og gravide. Jeg fant gravidkortene litt for sent, men det kan jo være en morsom gave til deg selv eller andre som nettopp har blitt gravide. 

I morgen skal jeg prøve å få laget et innlegg om "28 days challenge", målet er i det minste å få det ut før helgen. :)

 

#gravid #barn #baby #mamma #gavetips #barselvarsel

Sjokoladeverksted 18.12.2015

I går hadde mamma, lillesøster og jeg sjokoladeverksted, slik vi har hver jul.

Vi laget "sjokoladetopper" og issjokolade, begge deler er farlig godt. I tillegg er det så enkelt! Det du trenger er Melkesjokolade, Delfiafett og Dronningsjokolade.

"Sjokoladetopper" er virkelig noe av det beste og enkleste jeg vet om, heldigvis glemmer jeg at dette kan lages ellers i året. Hva det egentlig heter vet jeg ikke, vi har bare laget vårt eget navn på det. Denne boksen blir ALLTID tom, tror jeg laget fire runder et år...

Vi brukte to plater Melkesjokolade fra Freia av 200gram.

- Knekk en plate og legg den i en brødpose/frysepose, knyt igjen

- Kok opp vann i en kjele og legg posen(e) i kjelen

- La posen(e) ligge til sjokoladen har smeltet, du kan ta kjelen av plata eller eventuelt skru ned på veldig svak varme slik at det går litt fortere.

- Ta opp posen når all sjokoladen har smeltet, la den gjerne ligge litt på benken så den ikke er så fryktelig varm

- Klipp et LITE hull i hjørnet på posen og klem ut ønsket mengde sjokolade i små "topper" på en tallerken dekket med mellomleggspapir eller bakepapir, så slipper de å sette seg fast.

- Pynt gjerne med litt strøssel, så ser de litt finere ut

- Sett i kjøleskapet og la de stå noen timer til de løsner lett fra papiret uten å smelte i hånda

Så har vi issjokolade. Det kan være vanskelig å finne små former til dette, vi har funnet våre i Sverige.

Det du trenger er 250 gram (en pakke) delfiafett og 400 gram Dronningsjokolade fra Freia.

- Smelt Delfiafett i en kjele på svak varme (dette tar ca en evighet)

- Når alt har smeltet, knekker du opp sjokoladen og legger den i kjelen sammen med Delfiafettet

- La dette smelte sammen på den samme, svake varmen (dette tar enda en liten evighet)

- Hell over i små former og sett i kjøleskapet, de stivner ganske fort!

- Et lite tips er å ta sjokolade over i en liten fløtemugge, så blir det lettere å få det over i formene uten så mye søl

- Disse kan også pyntes med f.eks. nøtter eller havsalt

Begge må stå i kjøleskapet og tas fram kun når det skal serveres. Husk å sette det tilbake i kjøleskapet, så ikke du våkner til en boks full av smeltet sjokolade dagen etter. Boksen er mest sannsynelig tom uansett, men greit å huske på likevel. Haha!

Nå er det tilbud på store sjokoladeplater fra Freia hos både Kiwi og Rema, så løp og kjøp! Håper det faller i smak. :)

Julegavetips til små troll 10.12.2015

Innlegget inneholder adlinks

Det kan være vanskelig å vite hva barna kan ønske seg, spesielt når de er så små at de ikke har noen ønsker selv enda. Her kommer noen tips til ønsker til barn og baby, kanskje du finner noe ditt barn kan ønske seg, eller noe du selv kan gi bort i julegave?

- Bokser og kurver til oppbevaring av leker. Dette kan du finne i alle mulige størrelser og farger som passer både på barnerommet og i stuen.

- Kopp og tallerken i plast eller melamin, da er det ikke så farlig når det plutselig går i gulvet. Ved å velge varianter med tall og bokstaver kan det kanskje bli litt morsomt å lære også? Spesielt godt liker jeg den med tall som jeg kom over her om dagen, helt super til å øve på klokka også! 

- En morsom minnebok eller andre bøker hvor man kan skrive om barna. Denne fra Carmell.no ser veldig fin ut synes jeg, morsomt å kunne se tilbake på hva barna har sagt. 

- Klær, spesielt ulltøy kan være fint å ønske seg. Fortell gjerne hva du ønsker og hvilken størrelse, så slipper du å bytte i etterkant.

- Leketeppe, bilteppe eller lekematte. Det finnes så mange fine som gjerne kan brukes som tepper i andre rom enn barnerommet også. 

 

Jeg har samlet noen forslag her, det er bare å klikke på tallet under bildet for å komme til siden hvor jeg har funnet de forskjellige tingene.1 (adlink) // 2 (adlink) // 3 (adlink) // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9

 

Det finnes så mye fint til de små! Det er begrenset hvor mye leker de egentlig trenger, så det kan være fint å ønske seg litt annet også. Her har jeg plukket ut litt småting som jeg tenker det hadde vært fint å få selv, kanskje du kunne tenke deg noe liknende, men i en helt annen stil? Uansett håper jeg du kan dra med deg noen tips! Mange nettbutikker garanterer levering før jul så lenge det bestilles før utgangen av denne uken, så du har fortsatt litt tid til å få julegavene unnagjort fra sofakroken. :)

 #jul #julegaver #ønskeliste #barn #baby #tips

Om meg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no