lone kristine

www.lonekristine.blogg.no

Om å sette ting i perspektiv 21.06.2016

Noen dager er man litt mer sliten enn andre, i går var en sånn dag. Samtidig lurer jeg på om jeg har lov til å klage, det er jo så mange som har det vanskeligere enn oss?

Å være småbarnsmor er ikke bare bare, i hvert fall ikke når det er første gang og alt er nytt. Det er mye som skal læres og oppleves, jeg er helt sikker på at jeg lærer noe nytt hver eneste dag. Selv om vi alltid har vært veldig klare på hvordan vi ønsker å ha det her hjemme, kommer det dager hvor alt bare faller i grus. Heldigvis betyr det bare at vi er så heldige at vi får oppleve både oppturer og nedturer, og at nedturene kanskje ikke er så ille i det store og det hele. Samtidig kan det føles ille nok der og da.

Jeg tror det er viktig at vi som småbarnsforeldre tar et skritt tilbake og ser på hvordan vi egentlig har det. For alt i alt er det ikke så håpløst som det kan føles som i perioder. Ja, han er i full aktivitet og sliter ut mamma og pappa som må fly etter hele tiden. Ja, han har dager hvor det er en kamp å få til dagens andre lur som MÅ til for at kvelden skal bli levelig. Ja, han fløy rett på trynet her om dagen og kommer til å gi oss hjerteinfarkt en eller annen dag. Ja, han har dager hvor det er uinteressant å tygge og heller setter brødskiva i halsen. Men vet du hva? Han er sunn og frisk. Han er sprudlende og glad. Han er aktiv og nysgjerrig. Han er akkurat slik han skal.

Noen ganger tenker jeg at jeg ikke har lov til å klage, det er tross alt mange andre som har det verre enn oss. Men samtidig er det viktig å tenke på at dette er vår hverdag og vår virkelighet, vi kan ikke sette våre utfordringer opp mot hvordan alle andre har det. Det er jo nettopp det som er så fint, at vi lever forskjellige liv som de individene vi er. Alle har lov til å føle seg utilstrekkelig og være sliten, samtidig har du lov til å kjenne på gleden ved at ting går din vei. Motgang og medgang føles forskjellige for oss alle sammen, vi må tillate oss å sette pris på ulikhetene våre. For det er jo det som gjør livet så fantastisk, er det ikke?

4 Kommentarer skjul

Thea Oftebro

21.06.2016 kl. 21:44
Godt skrevet! Du er flink til å skrive på en måte som gjør at man får med seg det du skriver om. Utrolig fint bilde også!

lonekristine

22.06.2016 kl. 17:30
Thea Oftebro: Så hyggelig å høre, tusen takk! :D

tanketromling

22.06.2016 kl. 07:35
Ja, det er ikke bare-bare den småbarnsalderen. Husker spesielt den redselen for at de skulle sette ting i halsen... Men utrolig hva som går bra! :D Og hva man orker som foreldre!

Lykke til, begge to!

lonekristine

22.06.2016 kl. 17:27
tanketromling: Tusen takk for det! :D Godt at det ikke bare er oss :-p Haha!

Skriv en ny kommentar

Om meg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits